„Drumska mafija: U Crnoj Gori uhapšen Miloš Nedeljković!

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 03:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Drumska mafija": U Crnoj Gori uhapšen Miloš Nedeljković!

Bivši finansijski direktor JP „Putevi Srbije" Miloš Nedeljković uhapšen je sinoć u Crnoj Gori na osnovu Interpolove poternice!
On se dovodi u vezu sa malverzacijama u ovom javnom preduzeću, a o njegovom prebivalištu nije bilo pouzdanih podataka još od 2006. godine, kada je nestao uoči hapšenja članova takozvane „drumske mafije".
Kako saznaje Press, Nedeljković je uhapšen u Budvi, a locirali su ga, gotovo slučajno, pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, dok su radili na drugom predmetu. Obaveštenje o tome odmah je poslato crnogorskim vlastima, koje su morale da ispune svoju obavezu, budući da je za njim bila raspisana Interpolova poternica.
Nedeljkoviću se izgubio svaki trag pre više od četiri godine, neposredno pre hapšenja osumnjičenih u slučaju „drumske mafije". Iako se njegovo ime nije našlo na prvobitnoj optužnici, sumnjalo se da je upravo on imao jednu od glavnih uloga u kriminalnom poduhvatu kojim je država oštećena za više od 700 miliona dinara! Poslednji koji ga je video je bivši generalni direktor „Puteva Srbije" Branko Jocić, i to na službenom putu. Prema Jocićevim rečima, Nedeljković mu je po prelasku granice rekao da će izaći iz vozila, i od tada više nije viđen.
Zoran Nedeljković, Milošev mlađi brat, bio je osumnjičen da je jedan od organizatora „drumske mafije", odnosno za zloupotrebu službenog položaja i zločinačko udruživanje. Početkom juna 2006. on je izvršio samoubistvo u ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu, obesivši se o čaršav vezan za gornji deo kreveta. Krajem 2009, krivično veće Specijalnog suda osudilo je 41 osobu na ukupno 131 godinu i deset meseci zatvora zbog malverzacija sa naplatom putarine, dok je njih devet oslobođeno zbog nedostatka dokaza.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.