Izvor: B92, 12.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drumska mafija: Priznao krivicu

Beograd -- Aleksandar Đorđević priznao je na suđenju "drumskoj mafiji" da je aktivirao program što je omogućilo nelegalnu naplatu putarine.

Za nepune dve godine bivši radnik preduzeća "Mikros elektronik" je "zaradio" između 25 i 30 hiljada evra. Iznoseći svoju odbranu pred posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu Đorđević, koji je radio kao serviser sistema naplate putarine, precizirao je da je napravio kablove za neevidentiranje prolaska vozila kroz naplatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rampu.

Takoše, priznao je da je postavio kablove za izdavanje lažnih kartica i ugradio program koji je omogućio štampanje nelegalnih priznanica za naplatu putarine.

Ističući da krivicu priznaje samo zbog iskrenog kajanja, a ne zbog pretnji i ucena, Đorđević je detaljno objasnio kako je funkcionisala nelegalna naplata drumarine.

Đorđević je negirao da je obučavao inkasante za korišćenje programa, navodeći da je obučio samo smenovođe naplatne rampe "Nais", takođe optužene, Živojina Đorđevića, Gorana Stojanovića, Radenka Kecojevića i Savatija Jovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.