Izvor: B92, 25.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Drumska": Optuženi negiraju

Beograd -- U nastavku suđenja članovima "drumske mafije" četvorica optuženih negirali krivicu koja im se stavlja na teret. LDP optužuje Vladu.

Navode optužnice kojom se pripadnici te kriminalne grupe terete da su izvršili najveću elektronsku pljačku u Srbiji prilikom naplata putarine i time oštetili državu za 6,5 miliona evra, odbacili su Nebojša Milićević, Ivan Tasić, Gradimir Perić i Slavoljub Janković.

Radnici "Puteva Srbije" terete se za zločinačko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udruživanje i prisvajanje imovinske koristi prilikom naplate putarine na autoputu Beograd-Niš, od 1. jula 2004. do polovine maja 2006.

Pripadnici takozvane "drumske mafije" su, po optužnici, posebno napravljenim uređajima i računarskim programom organizovali sistem za naplatu putarine bez evidentiranja prolaska vozila.

Do sada je samo drugooptuženi Živojin Đorđević priznao krivicu i detaljno opisao kako je grupa funkcionisala.

"Ugledni član mafije"

Liberalno-demokratska partija je danas saopštila da je umesto odgovora premijera Koštunice na prekjučerašnje otvoreno pismo, "ponovo se pismeno oglasilo zločinačko udruženje, koje u slobodno vreme obavlja i funkciju direktora nacionalnog servisa i to kroz usta Andrije Mladenovića, uglednog člana 'drumske mafije'".

"Najnovija hajka na LDP i brutalno medijsko 'trovanje' Srbije, po nalogu Vojislava Koštunice, ima za cilj pokušaj skretanja pažnje javnosti sa rezultata rada njegovih vlada, korupcije i kriminala, koji se u njima dešava, i kako se građani Srbije ne bi pitali o njihovim odnosima i povezanosti svim mafijama u Srbiji", saopštio je LDP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.