Izvor: B92, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Drumska": Kraj izjašnjavanja

Beograd -- Na suđenju "drumskoj mafiji" danas završeno saslušavanje optuženih, o optuženici se izjasnilo 52 od 53 optuženih.

Današnje suđenje obeležilo je čak 18 suočenja optuženih. Optuženi Živojin Đorđević rekao je, na pitanje sudije Vučinića, kako nikada nije nagovarao svog nekadašnjeg branioca Dragana Nikolića Gagarina da optuženom Savatiju Joviću savetuje da pred istražnim sudijom da iskaz koji bi bio povoljan po Đorđevića, a kojim bi Jović samog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebe teretio.

"Nikada to ne bih uradio, a odrekao bih se rođenog sina da uradi tako nešto. Dragan Nikolić mi je savetovao da se pred sudom branim istinom i da ne potcenjujem sud", rekao je Đorđević.

Jović mu je na to uzvratio: "Žiko, naslušao sam se tvojih laži, i toliko si mi zla naneo", na šta mu je Đorđević rekao "hvala".

Jović je prilikom suočenja optuženu Gordanu Miljković nazvao "najvećim lopovom na rampi", na šta ga je sudija Vučinić upozorio da ne vređa optuženu, a optuženog Nikolu Tripkovića upitao je da li pije i da li mu je, kao poslovođa, branio da pije na poslu.

Optuženi Vukman Vukašinović rekao je optuženom Aleksandru Đorđeviću prilikom suočenja da je "u svojim lažima rekao" da Vukašinović "ima tamnu kosu i poneku sedu".

Sudija Vučinić se, zbog velikog broja suočenja, tokom pretresa našalio rečima: "Idemo sada, kao u skupštini, neka pristupi optuženi Goran Lazarević, a neka se pripremi optuženi Živojin Đorđević".

Suđenje će biti nastavljeno 29. oktobra saslušavanjem svedoka optužbe, a za 31. oktobar zakazano je svedočenje generalnog direktora javnog preduzeća Putevi Srbija Branka Jocića. U bekstvu je Radenko Kecojević, a u pritvoru su optuženi Milan Jovetić, Goran Stojanović i Živojin Đorđević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.