PRENOSIO HEROIN U IGRAČKAMA

Izvor: Kurir, 17.Nov.2011, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRENOSIO HEROIN U IGRAČKAMA

SOFIJA - Na graničnom prelazu Kalotina - Gradina između Bugarske i Srbije sinoć je zadržan srpski državljanin A.C, koji je pokušao da u dečijim igračkama u Srbiju unese više od osam kilograma heroina.

SOFIJA - Na graničnom prelazu Kalotina - Gradina između Bugarske i Srbije sinoć je zadržan srpski državljanin A.C, koji je pokušao da u dečijim igračkama u Srbiju unese više od osam kilograma heroina.

Tokom provere autobusa, koji je saobraćao na redovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << autobuskoj liniji iz Turske za Crnu Goru preko Bugarske, bugarskim carinicima bila je sumnjiva igračka - kamion, zbog veliike težine, a pažljivim posmatanjem primećeno i da je otvarana, a zatim lepljena, saopšteno je jutros iz bugarske Uprave carina.

Ispostavilo se da se u igrački nalaze najlon kesice sa narkotikom.

Na pitanje bugarski carinika čija je igračka vozač autobusa pokazao je jednog od dvadesetak putnika, 30-godišnjeg srpskog državaljnaina A.C, navodi se u saopštenju.

A.C je heroin prenosio i u još jednoj igrački - konjiću.

Bagarski carinici u igračkama su pronašli 26 pakatića ukupne težine 8,217 kilograma, čija se vrednost procenjuje na više od pola miliona evra.

Od te zapljenjene količine može se pripremiti 15.000 doza.

"Za nas profesionalce nije toliko važno da li je heroin za Bugarsku ili je namenjen nekoj drugoj državi. Važnije je da heroin nije stigao na narkotržišta", izjavio je načelnik carinske ispostave na Kalotini Milen Dimitrov.

Dimitrov je upozorio, da dečije igračke postaju "bunker" za sakrivanje droge tokom Božićnih praznika, kao i da se u igračke kriju lažna lična dokumenta, uređaji za skeniranje podataka sa ličnih karata i devize.

Pred carinicima A.C. je objasnio da mu je igačke u Turskoj dao jedan nepoznati čovek, koji ga je zamolio da ih prebaci u Srbiju. Za uslugu mu je platio 1.000 evra.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švercovao heroin u dečjim igračkama!

Izvor: S media, 17.Nov.2011

Na graničnom prelazu Kalotina - Gradina između Bugarske i Srbije sinoć je zadržan srpski državljanin A.C., koji je pokušao da u dečijim igračkama u Srbiju unese više od osam kilograma heroina...MUP: Oduzet 31 kilogram droge..Niš: Nastavnica biologije kupila heroin..Narko-dileri napali policajca..Ispostavilo...

Nastavak na S media...

Švercovao heroin u igračkama

Izvor: Šumadija Press, 17.Nov.2011

Na graničnom prelazu Kalotina - Gradina između Bugarske i Srbije sinoć je zadržan srpski državljanin A.C. , koji je pokušao da u dečijim igračkama u Srbiju unese više od osam kilograma heroina.

Nastavak na Šumadija Press...

Natovario heroin u kamion igračku

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2011

Bugarski carinici otkrili su osam kilograma heroina koji je srpski državljanin sakrio u dve dečje igračke - u plastični kamion i u konjića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.