Drogiraju se u zvoniku

Izvor: Glas javnosti, 23.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogiraju se u zvoniku

GORNJI MILANOVAC - Nakon što su juče, rano ujutro primetili razbijen prozor na crkvi Sv.Trojice u Gornjem Milanovcu, sveštenici su obišli unutrašnjost crkve i u zvoniku i prostoru predviđenom za hor našli su pribor za drogiranje, kao i alat kojim su narkomani obili drvene kutije ispod celivajućih ikona i iz njih ukrali novac.

- Pretpostavljamo da su se narkomani tu sklonili i drogirali u samoj crkvi. Našli smo nekoliko špriceva, kuhinjski pribor sa dugačkim drškama i posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << savijene metalne šipke. Na dan Sv. Aranđela, u crkvi je bilo mnogo vernika, pa su narkomani iskoristili gužvu i sakrili se u zvonik crkve. Špriceve smo bacili, a alat za obijanje predali smo policiji. Ona je o svemu sačinila zapisnik - ispričao je za Glas Aranđel Danilović, arhijerejeski namesnik gornjomilanovački.

Prema rečima oca Aranđela, crkva Sv.Trojice često je bila na meti lopova, ali se niko nije nadao da će se narkomani toliko izbezobraziti i početi da se drogiraju u samoj crkvi.

- S narkomanima imamo problema već veoma dugo. Po pravilu dolaze u crkvu i kradu novac sa ikona kada su veliki praznici i kada ima dosta naroda. Većinu njih poznajemo i stalno ih teramo iz crkve, ali oni ne biraju načina da dođu do novca za drogu. Eto, sada su se toliko osmelili da su obili kutije ispod celivajućih ikona i odneli novac iz njih. Vrhunac bezočnosti je što su počeli da se drogiraju i u samoj crkvi - kaže otac Aranđel.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.