Dragan Jočić: Radio sam po zakonu

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2013, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Jočić: Radio sam po zakonu

NEKADAŠNjI ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić oglasio se prvi put, posle više napada i komentara, onih koje je policija, pod njegovim rukovodstvom, dovela pred lice pravde.- Kao ministar untrašnjih poslova od marta 2004. do nesrećnog slučaja 2008. godine, radio sam povereni posao isključivo na osnovu zakona - kaže Jočić ragujući na prozivke Vuka Bojovića pojedinim medijima. - Svaki moj javni nastup temeljio se na ozbiljnom i pouzdanom operativnom radu kriminalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << policije, što je i vreme pokazalo. Dužnost ministra obavljao sam savesno i, što je najvažnije, bez kompromisa sa bilo kakvim kriminalom, kakav god on bio i s koje god strane dolazio.Bojović je izjavio da sva „nesreća u ovoj zemlji, prebogatoj i lepoj, leži u srpskoj policiji. Evo već je sedma godina otkako se pojavio Dragan Jočić, koji je pokrenuo medijski linč protiv moga sina. Bez ikakve osnove i tragova javno je rekao gomilu gadosti o Luki, kao najvećem zlu u ovoj zemlji“.- Ova izjava je puna neistina i zlonamernih insinuacija - saopštio je u ponedeljak Jočić. - Ona sadrži napad i osudu koji predstavljaju ozbiljnju i trajnu pretnju meni i mojoj porodici. Napominjem da ovo nije prvi put da Vuk Bojović potpuno opsednuto napada srpsku policiju i mene.Jočić navodi da Bojović svesno meša vremena, zaobilazi događaje i prenebregava svoje okruženje. Dodaje da Bojović to „radi iz vrlo čudnih i samo njemu znanih razloga. Svaljujući krivicu na drugog, on pokazuje odsustvo realnosti i ne vidi prave uzroke tragičnih posledica“.“Jočić je na kraju apelovao na sve nadležne organe, koji su zaduženi za bezbednost institucija, svih građana, pa i njega, da obrate pažnju na ovakve opasne izjave.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Smenjeni ambasador u Turskoj postao internacionalni sekretar DS

Izvor: Press, 23.Jul.2013, 11:14

Spasojević je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, a magistrirao međunarodne odnose na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (LSE) sa tezom "Do evropskih integracija preko regionalne saradnje: Evropska unija i Zapadni Balkan", saopšteno je iz DS... Posle petooktobarskih promena...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.