Dr Borojević se obesio jer mu država pleni stan

Izvor: Blic, 12.Jan.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dr Borojević se obesio jer mu država pleni stan

Nenad Borovojević (52), bivši direktor Instituta za onkologiju, obesio se preksinoć u Košutnjaku, a na to da sebi oduzme život nagnala ga je odluka Specijalnog suda da mu se oduzme stan u centru grada, vredan 250.000 evra, za koji je navodno podigao kredit.

Kako „Blic" nezvanično saznaje, odluku Specijalnog suda za organizovani kriminal dobio je u utorak.

- Sud je na zahtev tužioca odlučio da Borojeviću oduzme stan vredan 250.000 evra koji je nedavno kupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzevši kredit u banci. On se psihički veoma loše osećao iščekujući šta će sud da uradi povodom ovog zahteva - saznaje naš list iz krugova bliskih Borojeviću.

Odluka o privremenom oduzimanju stana od oko 130 kvadrata u Pop Lukinoj ulici u Beogradu doneta je sredinom decembra i njome je dozvoljeno da Borojevićeva supruga i ćerka ostanu u stanu do konačne odluke. Borojević je na ovu odluku imao pravo žalbe.

Prema rešenju suda o privremenom oduzimanju stana u Pop Lukinoj ulici u Beogradu navodi se, kako saznajemo, da je Borojević uzeo kredit i da je rata kredita iznosila koliko i njegova legalna primanja oko 180.000 dinara. Međutim da bi mu banka odobrila kredit za stan Borojević je prikazao i svoja primanja od honorara za koje je sada optužen da ih je nezakonito dobio i to je razlog zbog koga mu je stan i oduzet.

Telo dr Borojevića nađeno je prekjuče na Košutnjaku.

Opširnije u štampanom izdanju.

Katarina Rebrača: Izjavila sam saučešće porodici Borojević

- Za vest o samoubistvu saznala sam iz medija i izjavljujem saučešće njegovoj porodici. Sve ostalo što bih mogla da kažem o njemu tiče se sudskog postupka koji je u toku. Kakav god da je, život svakog od nas je samo jedan i treba se do kraja boriti za pravdu i istinu kao što ja to činim - izjavila je Katarina Rebrača za Story.rs.

Povezane vesti: „Kraba“ pokazala da nije bilo zloupotrebe Obesio se dr Nenad Borojević, prvooptuženi u aferi sa citostaticima Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio Borojević osumnjičen za proneveru 13 miliona Dr Nenad Borojević ponovo u Okružnom zatvoru

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.