Domu 1.oktobar u Starom Lecu 16 miliona za renoviranje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domu "1.oktobar" u Starom Lecu 16 miliona za renoviranje

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelilo je Domu za duševno obolela lica "1 oktobar" u Starom Lecu 16 miliona dinara za renoviranje prostorija i poboljšanje usluge.

Ministar Zoran Đorđević, koji je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, prvi ministar koji je posetio tu ustanovu, rekao je da će novac biti iskorišćen za opremanje nameštaja, vešeraja i kuhinje.

"Verujem da će renoviranje ovih objekata biti brzo i realizovano, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer od te realizacije zavisi i kvalitet usluge prema korisnicima", istakao je ministar.

On je rekao i da je u planu rekonstrukcija još jednog objekta u okviru te ustanove, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, sa kapacitetom od 180 mesta, koji će biti uređen po svim svetskim standardima, radi obezbeđivanja dodatnog prostora i usluga korisnicima.

Dodao je da će nastaviti da obilazi sve ustanove u sistemu socijalne zaštite u Srbiji, kako bi se uverio u kakvim uslovima zaposleni rade, a korisnici borave i kako bi se pronašli najbolji načini da se ti uslovi i dodatno unaprede.

Đorđević je rekao da ministarstvo želi da pruži građanima najbolju uslugu i da je zbog toga ministarstvo tražilo od ustanova da dostave svoje zahteve, kako bi im se pomoglo, u skladu sa mogućnostima.

Direktorka Doma za duševno obolela lica "1 oktobar" Mirjana Vuković zahvalila je ministru na poseti i istakla da će novac koje je Ministarstvo dodelilo biti od izuzetnog značaja za celu ustanovu.

"Saradnja sa Ministarstvom je na visokom nivou i verujem da će se kretati uzlaznom putanjom, jer zajednički cilj jeste da uslovi za život naših korisnika, njihovu bezbednost i rad zaposlenih budu na što većem nivou", rekla je direktorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.