Izvor: B92, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumenta o hapšenju vehabija

Novi Pazar -- Specijalnom tužilaštvu dostavljena je dokumentacija o hapšenju vehabija osumnjičenih za pripremu terorističkih aktivnosti.

Novopazarski Opštinski sud dostavio je dokumentaciju Specijanom tužilaštvu za organizovani kriminal, na zahtev tog tužilaštva, potvrdio je predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić, koji je vodio istragu u slučaju hapšenja vehabija. On nije želeo da nagađa da li bi eventualno preuzimanje tog slučaja podrazumevalo prebacivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapšenih u beogradski zatvor.

"Hoće li Specijalno tužilaštvo preuzeti dalju istragu i šta će se dalje dešavati, u ovom trenutku ne bih mogao da kažem", rekao je Hubić.

Policija je srednom marta u mestu Žabar, na planini Ninaji, oko 30 kilometara od Novo Pazara, pronašla kamp vehabija i tada uhapsila Mirsada Prentića, Fuada Hodžića i Vahida i Senada Vejselovića iz Novog Pazara.

Na zahtev MUP-a Srbije Kosovska policijska služba je pre dva dana raspisala poternicu za Ismailom Prentićem, jednim od osumnjičenih koji je prilikom hapšenja pobegao.

Portparol Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Tomo Zorić rekao je Tanjugu da je predmet u vezi sa otkrivanjem vehabijskog kampa označen državom tajnom.

Deo tajne je i to da li se predmet nalazi u Specijalnom tužalštvu, a oni koji to, kako je rekao, ne budu poštovali, biće krivično sankcionisani.

Policija je u kampu našla veliku količinu plastičnog eksploziva i municije, vojne uniforme i opremu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.