Dojava telefonom da su Srbi podmetnuli požar u Kninu

Izvor: Blic, 17.Sep.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojava telefonom da su Srbi podmetnuli požar u Kninu

Hrvatska policija traži muškarca koji je telefon nazvao redakciju splitskog dnevnika "Slobodna Dalmacija" i u ime navodnog " Srpskog revolucionarnog pokreta" preuzeo odgovornost za nedavni požar kod Knina u kome je izgoreo vojni magacin sa 1.800 tona municije i eksploziva.

"Javljam se u ime Srpskog revolucionarnog pokreta. Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u kasarni kod Knina", rekao je nepoznati muškarac i dodao da će napasti policijsku stanicu", ali nije precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju, nakon čega je opsovao i prekinuo vezu, piše list.

Po svedočenju primaoca poziva, moguće je da se radi o sredovečnom muškarcu koji je vrlo smireno, bez ikakve vike i povišenja glasa, poručio šta je hteo. Nije govorio ekavicom, a po naglasku se činilo da živi u okolini Knina.

Sanja Nazlić iz ureda portparola splitske policije potvrdila je da policija

traži čoveka koji je zvao.

Radi se o šaljivdžiji ili o provokatoru, smatra Božidar Spasić koji je kao jugoslovenski obaveštajac pratio rad emigrantskih i terorističkih organizacija za račun UDBA-e. Danas je vlasnik detektivske agencije u Beogradu, piše list.

"Odgovorno tvrdim da među srpskim ekstremnim organizacijama danas ne postoji ona koja nosi naziv Srpski revolucionarni pokret. Srpske ekstremne organizacije, bilo da ih je stvarala emigracija ili desničari, klone se reči 'revolucionarno'. Za te organizacije, koje su mahom nastajale na četničkim ili nacionalističkim idejama, revolucionarno je značilo isto što i komunističko, protiv čega su se borile, pa su tu reč izbegavale", objasnio je on.

"Očito da je neka budaletina, sa srpske ili hrvatske strane, iskoristila ovaj incident i lažno se predstavila", ocenio je on.

Povezane vesti: Ponovo eksplozije kod Knina, Josipović odustao od dolaska EU treba od Hrvatske da traži obeštećenje za stradale Srbe Oluja je Tuđmanov zločinački poduhvat Podignuta optužnica za zločin nad Srbima u selu kod Knina Grupa Krajišnika tužila američku vojnu kompaniju MPRI

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.