Doga izujedala desetogodišnju devojčicu

Izvor: Blic, 23.Maj.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doga izujedala desetogodišnju devojčicu

U auto servisu ''Mila'' u Aranđelovcu, sinoć oko 19.45 sati pas rase doga argentino iskočio je iz boksa i teško povredio devojčicu N. M. (10) iz Aranđelovca. Devojčica nije u životnoj opasnosti, ali joj predstoji dugotrajno lečenje.

Dok su se deca igrala u dvorištu servisa u Ulici Tanaska Rajića, pas je iskočio iz boksa, napao devojčicu i počeo da je ujeda.

Mušterija, koja se u tom trenutku nalazila u servisu, uzela je pajser i oterala psa.

Povređenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << devojčicu u aranđelovačku bolnicu prevezao je vlasnik psa Saša M.

Nakon prve lekarske pomoći, N. M. je prebačena na Dečju kliniku u Beograd sa teškim povredama na glavi i desnoj šaci.

- Devojčica se dobro oseća, nije u životnoj opasnosti i sve povrede su zbrinute. Imaćemo mnogo posla oko nejnog lečenja jer su povrede mnogobrojne i opsežne, pa moramo da pazimo da ne dođe do infekcija - objašnjava dr Dušan Abramović iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Zbog ozbiljne povrede oka, devojčici je ugrožen vid, ali se lekari nadaju da će uspeti da ga spasu.

- Za lečenje povređene devojčice biće nam potrebna saradnja velikog broja specijalista, od očnog lekara do maksilofacijalnog - objašnjavaju u ovoj bolnici.

Vlasniku psa Saši M. (26) određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a osumnjičen je za krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.