Dodeljene nagrade na 21. FKM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade na 21. FKM

Prva nagrada 21. Festivala koreografskih minijatura pripala je Maćeju Kuzminskom, koreografu iz Poljske, koji je osvojio i nagradu kritike i plaketu "Aleksandar Izrailovski", saopštilo je Udruženje baletskih umetnika Srbije.

Drugu nagradu i nagradu publike osvojili su koreografi iz Slovenije Gašper Kunšek i Žigan Kranjčan, a treća nagrada je dodeljena Rimi Pipojan iz Jermenije.

Nagradu "Ohrabrenje" dele tri domaća koreografa - Luka Stojković, Đurđija Jelenković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Nastasja Ivetić.

Međunarodno takmičenje koreografa počelo je 2. juna selekcijom prijavljenih takmičara iz celog sveta.

Žiri u sastavu: primabalerina Ašhen Ataljanc, prvakinja baleta SNP-a Andreja Kulešević, Vesna Orlić iz direkcije Bečkog državnog baleta, koreograf Sara Sguotti iz Italije i Radu Poklitaru iz Ukrajine, odabrao je sedam koreografa koji su se nadmetali za nagrade.

Večeras počinje revijalni program te će na sceni "Raša Plaović" biti izveden program "Esej u pokretu" u čast Smiljani Mandukić, a 7. i 10. juna u Bitef teatru predstaviće se domaći koreografi Miloš Isailović i Dušan Murić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.