Dodeljene nagrade 3. filmskog festivala PAFF u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade 3. filmskog festivala PAFF u Pančevu

Večeras je u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, svečanom ceremonijom dodele nagrada završen treći Film Festival - PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održavao na više lokacija u Pančevu.

Takmičarski filmski program ovogodišnjeg PAFF-a odvijao se u okviru dve selekcije: „Svetionici„ i „Rani radovi".

Nagradu Svetionik za najbolji film dobio je film „Eldorado XXI" Salome Lamas, za „formalno radikalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portret ekstremne tegobe koji kontinuirano ukazuje i problematizuje svoju autsajdersku poziciju".

Posebno priznanje žirija dobio je film Ane Rusilon „Ja sam narod", za „intiman pristup i precizan rediteljski postupak koji uspeva da kreira prostor za svoje protagoniste, kako bi se uhvatili u koštac sa istorijom i reflektovali je dok se odvija pred njihovim očima".

Nagrada Dimnjak, za najbolji kratki film dodeljena je filmu „Deset blokova dalje" Mikija Polonskog, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Žiri je nagradio i filmove: „Park" Rande Maroufi za najbolju režiju, „Tranzicija" za najbolju montažu - Jelena Maksimović, „Bela ptica" za najboljeg direktora fotografije - Ivan Marković, „Pod suncem" za najbolji scenario - Qiu Yang, „Lisica" za najboljeg glumca - Nikos Zegkinoglou i „Anna" za najbolju glumicu - Evgenia Dodina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eldorado XXI i Deset blokova dalje pobednici Pančevačkog festivala

Izvor: Beta, 11.Sep.2016

Treći pančevački Film Festival – PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, završen je u nedelju uveče dodelom nagrada Svetionik i Dimnjak filmovima "Eldorado XXI" Salome Lamas i "Deset blokova dalje" Mikija Polonskog.Takmičarski filmski program ovogodišnjeg...

Nastavak na Beta...

Pančevo: Dodeljene nagrade 3. filmskog festivala PAFF

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2016, 09:08

Sinoć je u dvorani Kulturnog centra Pančeva, svečanom ceremonijom dodele nagrada, završen treći festival - PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održavao na više lokacija u Pančevu...Takmičarski filmski program ovogodišnjeg PAFF-a odvijao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.