Đuraškoviću oduzete dragocenosti

Izvor: B92, 13.Maj.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuraškoviću oduzete dragocenosti

Beograd -- Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela 29 slika, tehničke uređaje i nakit koji je oduzet od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića.

Slike su predate Istorijskom arhivu Srbije na čuvanje, a dragocenosti Narodnoj banci Srbije, precizirao je tužilac Miljko Radisavljević.

U ovoj akciji, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenjeno je najviše umetničkih slika do sada.

Kustosi će, kako je naveo, u narednim danima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrditi autentičnost i proceniti vrednost oduzetih slika. Među oduzetim slikama su dela koja su izradili poznati domaći autori Janoš Mesaroš, Milan Konjović, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Srđan Đile Marković, Milo Milunović.

Radisavljević je naveo da, pošto se osumnjičeni terete da su nezakonitim radnjama pribavili imovinsku korist Đuraškoviću u iznosu od najmanje 15 miliona evra, umetnička dela i dragocenosti zaplenjeni su kako bi se obezbedila naplata nezakonito stečene imovinske koristi, ostvarene krivičnim delom zbog koga je pokrenut aktuelni postupak.

Protiv Đuraškovića se vodi i finansijska istraga, kako bi se utvrdilo da li poseduje i drugu znatnu imovinu za koju nema dokaza o legalnom poreklu, napomenuo je tužilac.

"Ako se pronađe takva imovina, na nju će se primeniti odredbe Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela i ona bi po tom osnovu mogla biti oduzeta u narednom periodu", najavio je on.

Vlasnik "Nibens korporacije" i njegovih sedam saradnika uhapšeni su juče zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i preduzeće "Fam" iz Kruševca oštetili za više od 32 miliona evra.

Više o tome čitajte ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đuraškoviću oduzete dragocenosti

Izvor: Šumadija Press, 13.Maj.2011

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas Tanjugu da je po nalogu njegovog tužilaštva Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela 29 slika, tehničke uređaje i nakit od plemenitog metala koji je oduzet od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića.

Nastavak na Šumadija Press...

Radisavljević: Đuraškoviću oduzete dragocenosti, finansijska istraga u toku (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Maj.2011

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je danas 29 slika, tehničke uređaje i nakit od plemenitog metala koji je oduzet od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Djuraškovića po nalogu Tužilaštvza za organizovani kriminal, dok je ostala njegova imovina predmet finansijske istrage.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

ĐURAŠKOVIĆU ODUZETE SLIKE I NAKIT

Izvor: Kurir, 13.Maj.2011

BEOGRAD- Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je 29 slika, tehničke uređaje i nakit od plemenitog metala koji je oduzet od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića po nalogu Tužilaštvza za organizovani kriminal, dok je ostala..BEOGRAD- Direkcija za upravljanje oduzetom...

Nastavak na Kurir...

Đuraškoviću zaplenjene dragocenosti

Izvor: RTS, 13.Maj.2011

Tehnički uređaji, nakit i 29 slika oduzeto od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića. Reč je o najvećoj zapleni umetničkih slika do sada, a ostala imovina je predmet finansijske istrage, kaže tužilac Miljko Radisavljević...Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je...

Nastavak na RTS...

Tužilaštvo pokrenulo finansijsku istragu protiv Đuraškovića

Izvor: Politika, 13.Maj.2011

Tužilac Miljko Radisavljević kaže da jetokom akcije hapšenja osumnjičenog zaplenjen veliki broj umetničkih slika ..Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je 29 slika, tehničke uređaje i nakit koji je oduzet od uhapšenog Mila Đuraškovića, vlasnika „Nibens” grupe, izjavio je...

Nastavak na Politika...

Zaplenjena dosad najveća zbirka umetnina

Izvor: Blic, 14.Maj.2011, 01:25

BEOGRAD - Milu Đuraškoviću, srpskom „kralju puteva” osumnjičenom da je predvodio grupu koja je raznim zloupotrebama od privatizacije kruševačke fabrike „FAM“ profitirala 32 miliona evra policija je za sada oduzela tri skupocena automobila, umetničke slike i ostale dragocenosti iz njegove...

Nastavak na Blic...

ĐURAŠKOVIĆ KUPIO TORBICU MERILIN MONRO ZA MILION EVRA!

Izvor: Kurir, 14.Maj.2011

BEOGRAD - Radnici ne primaju plate, a milioni evra odlaze na luksuz! I to kakav. Prilikom pretresa kuće Mila Đuraškovića policija je zaplenila čak 29 veoma vrednih umetničkih slika, nekoliko automobila, tehničke uređaje i nakit, ali ono što je privuklo posebnu pažnju operativaca MUP jeste jedna...

Nastavak na Kurir...

Pritvor Zarubičinoj grupi zbog proizvodnje droge

Izvor: Blic, 14.Maj.2011

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor pripadnicima kriminalne grupe Milana Zarubice (43) i pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su proizvodili opojnu drogu amfetamin-sulfat radi prodaje u zemljama regiona, izjavio je danas Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.