Izvor: B92, 14.Sep.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas osudio napad na autobus

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je napad "grupe huligana" na autobus GSP-a ozbiljno krivično delo i da očekuje maksimalne kazne za počinioce.

"Jučerašnji događaj kada je grupa huligana polupala prozore na autobusu GSP-a i ubacila baklju među putnike, što je jednoj devojci nanelo ozbiljne opekotine, kap je koja je zaista prelila čašu", kazao je Đilas u izjavi agenciji Beta.

"Samo u poslednjih nekoliko meseci su takozvani navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naneli teške povrede ocu i sinu u jednom autobusu, kod Centra 'Sava' ubacili baklju u drugi i mislim da je sada već zaista dosta", poručio je gradonačelnik.

On je kazao da je "da je krajnje vreme da se spreči teror koji pojedinci u ovom gradu sprovode nad većinom Beograđana".

"Više puta sam upozoravao da postoje organizovane grupe koje samo traže povod kako bi se okupili, a onda pod izgovorom da je reč o patriotizmu, ljubavi prema nekom klubu ili šta god, maltretirali svoje sugrađane i uništavali Beograd", naveo je Đilas.

On je ocenio da je reč o ozbiljnom krivičnom delu ugrožavanja opšte sigurnosti, odnosno nanošenja teških telesnih povreda, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina.

"Kao gradonačelnik Beograda koji zastupa interese svojih sugrađana, očekujem da se počiniocima izreknu maksimalne kazne kao opomena svima da se život ljudi i imovina Beograda ne smeju ugrožavati. Ako i ovoga puta izostane adekvatna reakcija, bojim se da će svaki sledeći put posledice biti katastrofalne", kazao je Đilas.

Beogradski mediji preneli su da je oko 30 huligana u nedelju po podne zasulo kamenicama gradski autobus na liniji 53 u blizini Beogradskog sajma.

Oni su potom u vozilo ubacili i zapaljenu baklju, koja je opekla devojku. Ona je prevezena u Urgentni centar na odeljenje plastične hirurgije, gde su joj konstatovane opekotine drugog stepena u donjem delu leđa. U incidentu su lakše povređena još dva putnika autobusa.

Pretpostavlja se da su huligani napali autobus jer su u njemu bili navijači Partizana koji su išli na prvenstvenu utakmicu protiv Čukaričkog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.