Đavo zasad ćuti

Izvor: Glas javnosti, 28.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đavo zasad ćuti

BEOGRAD - Miljan Đurašinović (31), poznat kao Tasmanijski Đavo, osumnjičen je za pokušaj teškog ubistva, a na saslušanju pred dežurnim istražnim sudijom Okružnog suda odlučio je da se brani ćutanjem. Kako je Glas saznao, Đurašinović je rekao da će odbranu izneti nekom drugom prilikom. Sudija je protiv njega zatim doneo rešenje o sprovođenju istrage i odredio mu jednomesečni pritvor.

Isekao mačetom gazdu kladionice

Osumnjičeni je, prema nezvaničnim saznanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Glasa, u četvrtak prvo priveden dežurnom sudiji iz opštinske nadležnosti jer su ga navodi krivične prijave koju je podnela voždovačka policija teretili za nanošenje teških telesnih povreda Sretenu Dimitrevskom (51), vlasniku kladionice „Kalčo“, u Ustaničkoj 128.

Posle razmatranja dotad prikupljenih dokaza, ocenjeno je, međutim, da se ipak radi o težem krivičnom delu, pa je Đurašinović „prešaltovan“ u „dežuranu“ na suprotnom kraju drugog sprata Palate pravde. Naime, Dimitrevski ima ozbiljnu povredu na glavi, a teško mu je povređena i šaka kada je rukom pokušao da se zaštiti od udarca mačetom.

Svađa zbog poljupca

Do sukoba Đurašinovića i Dimitrevskog došlo je u utorak po podne, pošto ga je vlasnik kladionice zamolio da prekine da se napadno ljubi s devojkom sa kojom je sedeo za stolom, sugerišući mu da „takve stvari“ rade negde drugde.

Ovakav zahtev revoltirao je Đurašinovića, visokog svega 167 centimetara i teškog 67 kilograma, momka koji na ultimat-fajtovima na pod baca i dvostruko teže od sebe. Došlo je do svađe i tuče, tokom koje su, prema jednoj verziji događaja, obojica proletela kroz vrata kladionice i pala na trotoar, dok je prema drugoj Dimitrevski izjurio napolje pošto je Đurašinović u jednom trenutku izvukao mačetu i krenuo za njim. Taj „pohod“ okončan je hapšenjem Đurašinovića ispred same kladionice, dok je Dimitrevski hitno prebačen u Urgentni centar.

Miljan Đurašinović, poznatiji kao Tasmanijski Đavo, bio je svetski prvak u ultimat-fajtu. Odrastao je u vaspitno-popravnom domu, a policiji je poznat po tučama u kojima je učestvovao kao obezbeđenje noćnih klubova prestonice. U novogodišnjoj noći 2006. ranjen je u pucnjavi u hotelu „Metropol“, posle masovne tuče gostiju, u kojoj je zaradio prostrelnu ranu na levoj ruci.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.