Izvor: Politika, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori u zatvoru

Čačak – Direktor Fabrike plastične ambalaže iz Lučana, Dragojle Nešovanović (54), i šef nabavke i prodaje u tom preduzeću Mihajlo Gospavić (50), uhapšeni su pod sumnjom da su zloupotrebili položaj. Slobode je istovremeno lišen i Zoran Stevović (53) iz Kragujevca, direktor tamošnje fabrike "Terko", koja posluje u sastavu "Zastava automobila", jer mu se na teret stavlja primanje mita.

Fabrika iz Lučana, radi proizvodnje plastičnih ABS ploča, kupovala je granulat >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od beogradske firme "Vetimark", čiji je direktor i vlasnik Rade Matijević (39) iz Požege. Na osnovu dosadašnjeg toka istrage, koju vodi Okružni sud u Čačku, osnovano se sumnja da su se rukovodioci FPA dogovorili sa Matijevićem da cenu uveća za 20 centi po kilogramu, a razliku isplati njima dvojici u novcu. Na taj način, od avgusta 2005. do januara ove godine, od Matijevića su dobili 1.652.872 dinara.

Takođe, Gospavić je saopštio Matijeviću da novac mora da daje i Stevoviću kako ovaj ne bi prekinuo poslovnu saradnju, pošto "Terko" kupuje plastične ploče od FPA i od njih izrađuje delove za automobile. Tako je, u julu i oktobru prošle godine, "Vetimark" uplatio 70.000 dinara na račun advokatske kancelarije Stevovićeve supruge Milanke (52) u Kragujevcu, pošto je ona sačinila i ispostavila beogradskoj firmi dve lažne fakture o navodno obavljenim advokatskim uslugama.

Istraga je povedena i protiv Milanke Stevović kojoj je omogućeno da se, zbog narušenog zdravlja, brani sa slobode. Istražni postupak obuhvatiće i još tri osobe, od kojih je jedna advokat iz Čačka, zbog sumnje da su posredovali u ovoj raboti.

G. O.

[objavljeno: 11.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.