Direktor niške firme utajio 32 miliona dinara poreza

Izvor: Blic, 13.Jul.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor niške firme utajio 32 miliona dinara poreza

Poreska uprava saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv direktora niške firme "Streco" zbog sumnje da je oštetio državni budžet za 32.131.784,48 dinara.

Krivična prijava je, u saradnji sa policijom podneta protiv T.B. zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju.

Prijavljeni se tereti da je izbegavao plaćanje poreza prilikom prodaje stambeno poslovnih objekata kao i da je radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isplaćivao zaradu bez plaćanja poreza i doprinosa za socijalno osiguranje.

Kriivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju Poreske uprave koja je u sastavu Ministarstva finansija.

Povezane vesti: Direktor četiri firme utajio 37 miliona dinara poreza Oštetio budžet Srbije za 27,2 miliona dinara Direktor utajio porez od oko 260 miliona dinara Vlasnik firme "Data kontrol" utajio dva miliona dinara poreza Vlasotince: Utajio 7,7 miliona dinara poreza

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.