Direktor filijale banke u Novom Sadu od klijenata uzeo više od pola miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 12:42

Direktor filijale banke u Novom Sadu od klijenata uzeo više od pola miliona evra

Direktor filijale jedne banke u Novom Sadu osuđen je na četiri i po godine zatvora jer je malverazcijama sa deviznom štednjom klijenata banke sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 527.054 evra (64.772.503,85 dinara).

On je, kako se navodi u presudi, sa više fizičkih lica zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih šštednih uloga, koje uopšte nije prikazivao u poslovnoj dokumentaciji banke, niti je otvarao račune deviznih štednih uloga radi uplata primljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novca.

Navodio je nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je preuzimao novac tih lica predat kao štedni ulog i prisvojio ga za svoje lične potrebe.

Kako bi klijente održavao u zabludi, sa ciljem da ne podižu glavnicu i otkriju da im nedostaje novac, periodično bi im obračunavao i isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašćeno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke, koji su na svojim računima imali raspoloživa devizna sredstva.

Na ovu prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu, pravo da ulože žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo, saopšteno je iz tog suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bankar ojadio klijente za više od pola miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2020

Direktor filijale jedne banke u Novom Sadu osuđen je na četiri i po godine zatvora jer je malverzacijama sa deviznom štednjom klijenata banke sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 527.054 evra (64.772.503,85 dinara).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.