Dikićevom bratu krivična prijava za reketiranje

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikićevom bratu krivična prijava za reketiranje

Protiv Dragana Dikića, brata komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, kao i nekoliko pripadnika niškog odreda ove jedinice, uskoro bi trebalo da budu podnete krivične prijave,prenosi Blic.
U istrazi Sektora unutrašnje kontrole (SUK) koja je nekoliko poslednjih meseci pratila Dragana Dikića i nekoliko žandarma iz Niša, prikupljeni su dokazi koji ih dovede u vezu sa reketiranjem, zelenašenjem i obezbeđivanjem sumnjivih lokala.
U MUP-u tvrde da je posebno bitan deo istrage o >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ubistvu Đorđa Stojanovića, Nišlije koji je nekoliko dana pre smrti SUK-u dao izjavu u kojoj je tvrdio da je žrtva žandarma ucenjivača.
U policiji navode i da se u dosadašnjoj istrazi nije došlo do dokaza kojeg bi komandanta Žandarmerije povezali s kriminalnim aktivnostima, ali da se trenutno može dovesti u pitanje njegova “komandna odgovornost”. U međuvremenu, na račun Dikićevog profesionalnog ponašanja, stiglo je nekoliko pritužbi njegovih najbližih saradnika, a neke su završile i na sudu.
Da li će “komandna odgovornost” Dikića koštati funkcije komandanta Žandarmerije, u MUP-u juče niko nije želeo da komentariše.
Premijer Ivica Dačić juče je izjavio da nema informacije da se protiv Dikića vodi istraga i da je taj slučaj pitanje za direktora policije. Direktor Milorad Veljović, međutim, nije želeo da komentariše slučaj Dikić.
Ova afera nije prva u čijem se centru našao Dikić. U januaru 2012. optuživan je da planira formiranje odreda za specijalne namene, po ugledu na nekadašnju JSO. Dikić je to negirao, ali je Žandarmerija ojačala za nekoliko stotina novih pripadnika.
Tri meseca kasnije, Dikić se našao pod pratnjom kolega iz UKP-a, koji su došli do saznanja da je u komandi jedinice prisluškivao saradnike. I ova afera je završena bez epiloga.
Nedavno je ponovo eskalirao sukob između Žandarmerije i UKP-a, kada se njen načelnik Rodoljub Milović našao pod pratnjom sedam sumnjivih vozila koja su ga jurili po beogradskim ulicama. Ni o ovome nema odgovara iz MUP-a.
Dikić: Nisam ja šef mafije
Bratislav Dikić je juče saopštio da je u toku prljava kampanja u kojoj se Žandarmerija proglašava mafijaškom organizacijom, a njen komandant šefom te organizacije. “Postajemo zemlja u kojoj više niko neće biti iznad zakona. Pozivam nadležne da sprovedu istragu, a medije da se zasad uzdrže”, podvukao je Bratislav Dikić u saopštenju.
Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.