Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Devojke stalno zlostavljane"

Beograd -- Na informacije B92 u vezi s prostitucijom u Novom Pazaru reagovao je i nekadašnji član obezbeđenja noćnog kluba.

Posle konferencije za novinare koju je organizovala Branka Ružić, vlasnica noćnog bara Džet set, reagovao je i Slobodan Burgović, koji je svojevremeno radio u tom klubu kao obezbeđenje. U lokalu Džet set devojke se stalno zlostavljaju i prinuđene su na prostituciju, tvrdi Burgović, koji je godinama radio u Džet setu i bio zadužen za kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pratnju devojaka.

On je medijima prosledio otvoreno pismo Branki Ružić, u kom je pisao o događajima o kojima je već svedočio somborskoj policiji.

"Što se tiče prostitucije, tvrdim da je ima, i to baš u tvojoj kući, posle 4.00, ali samo za odabrane goste, dok sumnjivi gosti odlaze u motel Oksa na regionalnom putu Raška-Novi Pazar", navodi on.

"Svakoj devojci po dolasku oduzimaš lična dokumenta, mobilne telefone i svaki mogući vid komunikacije sa spoljnim svetom", piše Burgović u pismu.

Slobodan Burgović je u izjavi policiji iz Sombora svedočio i o pokojnoj Sanji Borčić, za koju je i policija potvrdila da je više godina bila zatočena u Džet setu, gde je uz pretnje i fizičko zlostavljanje, bila prinuđena da se prostituiše.

"Ja ti stavljam na teret otmicu Sanje Borčić iz Sombora, učinjenu 26.12.2005, kada si istoj skinula majicu i gvozdenim delom Idrizovog kaiša udarala je po celom telu", navodi on.

"Takođe, i premlaćivanje Marije Kolompar, zato što je odbila prostituciju, i premlaćivanje Slavice Dora, zato što je htela da ide kući, kojoj si nakon batina vezala noge i ruke selotejp trakom, prethodno je skinuvši u donji veš", piše Burgović.

"Insistiranje vlasnice Džet seta da se na konferenciji za novinare devojke svlače pred kamerama i primoravanje da napišu izjave policiji da mogu slobodno da se kreću, direktorka Incest trauma centra Dušica Popadić smatra veoma čudnim.

"Na neki način, navodi na razmišljanje da se radi ponovo o pritisku i zloupotrebi. Mi vidimo da one to rade zarad vlasnice bara, koja treba da opravda postojanje tog mesta kao nekakvog čistog mesta na kom se ništa problematično ne dešava. Posebno razmišljanje mi je bilo šta bi bilo s tim devojkama da nisu pristale na pres-konferenciju", kaže ona.

"Uobičajeno ponašanje devojaka koje se nađu u lancu trgovine ženama je da će poricati da se bilo kakva zloupotreba dešava jer strahuju za svoj život i plaše se osvete. Ekstremno ponašanje ovih devojaka sa psihološkog aspekta ukazuje na to da nešto nije u redu", kaže Dušica Popadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.