Devojka žandarma odrukala “delijama„

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka žandarma odrukala “delijama„

BEOGRAD - Pripadnici Žandarmerije u civilu na utakmici Zvezda - Hajduk odigranoj 2. decembra 2007, kada je navijač Uroš Mišić gurao zapaljenu baklju u usta policajcu Nebojši Trajkoviću, imali su tajni zadatak da snime kako vođe navijača „crveno-belih“ unose pirotehnička sredstva. Taj zadatak je propao, jer je devojka jednog od vodećih „delija“, koja je tada radila u MUP-u, doznala službenu tajnu i odmah je prosledila svom dečku.

Tako su vođe navijača na utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << došle pripremljene da „prečešljaju svoje redove i pronađu uljeza“. Zadatak plavaca u civilu bio je da snime kojim se kanalima baklje i druga pirotehnička sredstva doturaju navijačima na severnoj tribini.

Kolege povređenog izrevoltirane napisom u novinama i izjavom advokata navijača Uroša Mišića, Borivoja Borovića, da Trajković toga dana nije bio na dužnosti, javili su se našoj redakciji tvrdeći da to nije tačno. I oštećeni policajac potvrdio nam je juče da je tog kobnog dana bio na dužnosti i da o tome postoji naredba.

- Bio sam na dužnosti i radio na zadatku zajedno sa svojim kolegama. Ne znam da li nas je neko prodao, ali mogu da vam kažem da sam i ja čuo za tu priču da nas je odala koleginica. Ne znam ko je ta osoba, ali bih voleo da ako je to tako bilo da se javno kaže ko je ona i da li je protiv nje pokrenut neki postupak - kaže Trajković, koji tvrdi da je iz novina saznao da je ponovljeno suđenje zakazano.

Poziv nije dobio, a zbog čitave ove situacije iz bezbednosnih razloga morao je da se iseli sa adrese gde je pre ove tragedije stanovao. Trajkovićev advokat Goran Petronijević kaže da svako ima pravo da brani klijenta kako hoće, ali da će se prave činjenice utvrditi na sudu.

- Sve će se razjasniti na suđenju. I Trajković i Mišić su žrtve. Prvenstveno Trajković, dok je Mišić žrtva koja je gurnuta u vatru zarad nekih moćnijih. Trebalo bi i da saopšti ko se krije iza tog događaja - objašnjava Petronijević.

S druge strane, Mišićev advokat tvrdi da Trajković nije bio na dužnosti i da će na novom suđenju dokazati da povrede koje je zadobio policajac nisu smrtonosne. Mišić je na suđenju tvrdio da nije znao da je Trajković policajac i da je mislio da je reč o navijaču Partizana.

Sve je tacno. Zato je i pokrenuta ta akcija - pravda za Urosa, da bi se zastitili iz zvezdine uprave koji su upleteni u ceo slucaj jer su oni "sverceri" pirotehnike. Tu postoji sprega jer se to ne moze uneti kroz kapiju, nego im se dotura iznutra. I to svi znaju, samo to treba da se dokaze. Zvezda finansira i gura celu akciju za oslobadjanje tog Urosa da ne bi neki drugi dopali robije. A kad je rec o pravdi, taj Uros je vec dobio pravdu, samo jos da se utvrdi koliko godina ce da traje.

sta pricas bre kako te nije sramota pa da je Uros twoj sin sigurno nista od owoga ne bi rekao i ne bi ke*** nego bi trazio pomoci sam bi isao i prawio kalupe da pises po gradu ,,Pravda za Urosa,, kako was bre nije sramota!nemate pametnija posla nego samo da se****!zamislite kako je urosewim matorcima kad znaju da ce im sin izaci sa 30g sa robije,swi ste wi fini,swi wi imate dobru finu i primernu decu,a pojma bre nemate sta su wam deca ko su i sta rade!70% srbije se gudra a wi mislite da wase dete samo pusi!terajte se bre u pm wise

Па то само доказује да Урош Мишић није имао намеру да нападне полицајца. Чак и ако се прихвати да је Трајковић био на задатку (а није), како је Урош могао да зна да напада полицајца, тј. код њега нема умишљаја да повреди или убије службено лице у вршењу службе, што даље опет значи и да му казна мора бити мања. Волео бих и ја да сазнам ко је та девојка, желим да јој купим цвеће, ништа више

delija sam od kada imam pameti ali ovo sto je uradio Uros je dobro kaznjeno, bio policajac ili ne svako ko ima 3 grama mozga u glavi zna da netreba da gura zapaljenu baklju nikome u usta.

Zasto nije razmisljao ranije nego kad su mu osudili onda je poceo da cmizdri kao jadno dete koje nije znalo da to nesme da radi.

Trajkovic je bio na zadatku. BIO NA ZADATKU. Jesi li ti pismen? Procitaj u tekstu izjavu Trajkovica, ima covek mi pisanu naredbu.

Sta to znaci nije znao da je policajac nego je mislio da je navijac Partizana?! Znaci li to da, ako nisi slucajno policajac a pripadas drugom taboru, onda mogu legalno da te ubiju?

da legalno moze ako si grobar...nisi to znao...? eno pise ti u bibliji

Dokle ce te forsirati pricu o guranju baklje u usta, kada i sami znate da je zbog nemogucnosti da se to dokaze ponovljeno sudjenje. Zasto namerno stajete na stranu lazljivog zandara, koji je juce pretio vasoj koleginici iz Novosti? Ne trazi niko da branite Urosa (iako bi to bilo moralno) ali nemojte zauzimati strane i lagati ovaj narod.

Lazete, pisete unapred napisane tekstove, podrzavate vladu, drzavu, policiju, tajkune, fudbalsku mafiju... sve najgore u ovoj zemlji. Bice pravde za Urosa, a tada bi voleo da vidim kako ce te objasniti zasto je uvek izjava zandarma(LAZNA) prenosena kao istinita.

Glas javnosti =Glas Policije!!!!!!!!

Ako su neke novine u ovoj zemlji antirezimske decko moj, onda je to ovaj Glas Javnosti. I ja nemam nista protiv toga, svako pise onako kako misli da treba. Cak je i onaj Kurir u zadnje vreme postao vise rezimski nego ove novine.

A sto se tice tvog nacina pisanja i stavova, ja bih tebe pitao samo jednu stvar: "Da li stvarno mislis da iko u ovoj drzavi veruje da tom policajcu nije cuveni Uros gurao baklju u usta?". Pa u to cak i tvoji drugovi ne veruju. Jasno se na snimku vidi sta je momak radio. E sad nebitno, zasto je on to radio i da li je bio instruisan, ali za ovakve stvari, a ovo je klasican pokusaj ubistva (svetan ili ne) se u normalnim zemljama dobija debela robija. Ja znam da mozda u nasoj drzavi nije normalno da se dobije 10 godina, posto ovde na nasu nesrecu razno razni likovi i sa mnogo gorim stvarima prodju mnogo bolje, ali ovo je u normalnom svetu sasvim normalno. Zapitaj se samo sta bi u jednoj Engleskoj uradili za ovo? Tamo se za skakanje na teren dobija 6 meseci....

Nema sta, decko moj, da se veruje ili ne veruje da li je bilo pokusaja ubistva ili GA nije bilo, da se veruje da je gurana baklja ili da se ne veruje. Ne pricamo o deda mrazu vec o dogadjaju koji se desio pred kamerama i pred hiljadama svedoka.

Cinjenice su ove (a ti , decko moj, veruj u sta god hoces pa i u deda mraza)

-na snimku se ne vidi da je Uros pokusao da ugura baklju u usta

-svedok iz zandarmerije je to potvrdio

-nalaz vestaka govori da nema opekotina u predelu usta, te da nije postojala namera da se baklja gurne u usta

-ni jedna povreda trajkovica nije opasna po zivot, i on je imao lake telesne povrede

-njegov pretpostavljeni je svedovio da trajkovic nije bio na duznosti

SLUGE REZIMA STE

BRANITE ZANDARE

LAZETE NAROD ZA MALE

STITITE LOPOVE!!!

I jos nesto decko moj, te antirezimske novine bi mogle da, kada se vec nalupetaju gluposti, potpisu nekoga ko ce za glupost jednoga dana da odgovara, a ne da se kriju kukavicki iza pseudonima ''ekipa glasa javnosti''

E nesme niko da te napada a ni ti nikoga a kamo da pališ baklje. Kad si policajac ti si policajac 24 sata a ne samo od 6 do 2, to znači: i da nije bio na dužnosti kad je video da stoka napada ljude i pale baklje negova dužnost je da to spreči ako treba. Nemojte da branite tu stoku, jer ta stoka može drugoga da napadne sutra?

Vlasnici pojedinih komentara bi trebali da se stide sta su napisali , a ujedno da stave prst na celo i da se zapitaju dali su normalni. Sramota je da su nam Misic i njemu slicne siledzije idoli i heroji. Pise jedan : Misic nije znao da je Trajkovic bio policajac i da mu se treba smanjiti kazna. !!! Pa lepo vas pitam: zar je uopste bitno dali je on bio policajac ili ???? Kako je njemu u tom momentu bilo, kako je njegovom ocu i majci bilo? Ljudi, zar nam nije vise dosta ubijanja, mucenja, i toga naselja?

Gurati nekome baklju u usta i onda smatrati sebe jos kao zrtvom, je bolesno i jos gore od toga. Sramota!

Dušane zar nisi čuo, dali su nam demokraciju sad možemo da se ponašamo kao i oni na zapadu! Ako možeš da lažeš i kradeš samo napred, a zakon je za druge. Oni koji veruju u boga, bog će da im oprosti.

Slazem se sa tobom. Ja zivim u Kanadi i isao sam na razne sportske utakmice od NBA, do bejzbola i i tamo su svi navijaci izmesani medju sobom i niko nikog ne ubija samo zato sto navija za drugi tim ili je policajac u civilu.Nikog to i nije briga,dodju ljudi da se opuste i odgledaju dobar sportski dogadjaj i to je to,ali u Srbiji to ne pali,moras nekako nekog da povredis ili nedaj boze da ga ubijes samo da bi dokazao sta? da si divljak?Zato nam i tako ide u zivotu i svi nas mrze u svetu i obelezavaju kao ubice.Sami smo krivi za to.

U svakoj normalnoj zemlji Misic bi dobio 10 godina zatvora i tu nema spora. Da li je policajac bio na duznosti ili je bio navijac Partizana je sasvim nebitno i samo skretanje sa pravog probema. Ono sto je bitno je da je on UGROZAVAO DRUGI LJUDSKI ZIVOT!!! Kad malo bolje porazmislim i deset godina je malo za takve huligane i zivotinje.

Bandita na debelu robiju. Da li je policajac bio na duznosti ili ne, kakve to veze ima. Da li je partizanovac, policajac ili "obican" navijac nema nikakve veze - debil je hteo da unisti coveka. Tu nema sta da se dokazuje kada postoji video snimak. Svu tu bagru saterati u celije pa neka se medju sobom pale, biju, jebu i unistavaju. PRAVDA ZA SVE NAS - OSLOBODITE NAS HULIGANA I BITANGI, a tog debila Urosa na robiju - tesku.

Treba da odgovara onaj ko je poslao Trajkovica u taj suludi i besmisleni sluzbeni zadatak. Boze ko sve rukovodi policijom. Sve nepismeniji od nepismenijeg. A i Trajkovic izgleda da mu inteligencija nije jaca strana kad se prihvatio tog zadatka. Sto se tice huligana zvezde pa njihov posao je da budu huligani i da budu po zatvorima ali sam mislio da je policija pametnija ali izgleda nije. Sve sami eksperti i mozgovi u MUP-a Srbije znam iz licnog iskustva ko sve komanduje u policiji da se rasplaces od jada.

Наравно да је битно то што Урош није знао да је лице са којим се сукобио полицајац. То је битно због тога што се тиме мења цела правна квалификација кривичног дела, па уместо да одговара за, нпр. напад на службено лице у вршењу службе, он ће одговарати за (опет нпр.) лаке или тешке телесне повреде. Нису исте казне у оба ова случаја, Такође, ако Урош одговара за убиство, увек је отежавајућа околност ако је евентуално знао да је лице које је напао полицајац (службено лице) код одмеравања казне. Лично мислим да ово није ни убиство у покушају, ни напад на службено лице у вршењу службе, већ да је у питању кривично дело учествовање у тучи, без икаквог умишљаја да се друго лице лиши живота. За наведено кривично дело (учествовање у тучи) предвиђена је доста блажа казна - до 3 године затвора.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Krtica u MUP!

Izvor: Kurir, 03.Apr.2009

BEOGRAD - Pripadnici Žandarmerije u civilu na utakmici Zvezda - Hajduk odigranoj 2. decembra 2007, kada je navijač Uroš Mišić pokušao da gurne zapaljenu baklju u usta policajcu Nebojši Trajkoviću, imali su tajni zadatak da snime vođe navijača crveno-belih. Taj zadatak je propao jer je devojka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.