Devojka ubijena u centru Beograda

Izvor: B92, 24.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka ubijena u centru Beograda

Ulaz u zgradu u kojoj je devojka ubijena (Beta)

Beograd -- Dvadesetogodišnja Tijana P. ubijena je oko 13 časova u centru Beograda. Smrtonosne povrede nožem naneo joj je mladić sa kojim se zabavljala.

Kako B92 nezvanično saznaje, dežurna ekipa policije dobila je poziv od stanara zgrade u Vasinoj ulici 26, koji su prijavili buku iz stana na 4. spratu. Kada su stigli, policaji su zatekli beživotno telo dvadesetogodišnje Tijane P. u lokvi krvi. Pored nje je bio i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tridesetdvogodišnji Vladimir B. koji je pretio da će skočiti sa zgrade, a zatim je priznao da je ubio devojku.

Hitna pomoć, koja je stigla desetak minuta posle poziva mogla je samo da konstatuje smrt.

Naime, kako B92 saznaje, Vladimir je više puta nožem isekao devojku po vratu.

Vladimir je sačekao policiju i priznao ovaj zločin, ali motiv još nije poznat. Vladimir je uhapšen i iz zgrade izveden na sporedni ulaz.

Nakon policijskog zadržavanja, biće predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Kako B92 saznaje, Tijana i Vladimir su se zabavljali i živeli su zajedno.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama koju je B92 dobio,uhapšeni Vladimir B. rekao je da su se on i Tijana P. dogovorili da se ubiju zajedno, odnosno da je on ubije, a potom izvrši samoubistvo skokom sa zgrade, jer su im roditelji zabranjivali vezu.

Međutim, kako je rekao, on nije uspeo da se ubije zbog prevremenog dolaska policije na mesto zločina.

Ljubomora najčešći razlog za ubistvo

Dvadesetpetogodišnji Filip Vojvodić preminuo je posle duže borbe za život u Urgentnom centru od posledica ranjavanja.

U njega je, zbog svađe oko devojke, pucao Dejan Dojčinović. Zbog ljubomore, raskida veze ili neuzvraćene ljubavi, u Srbiji se godišnje dogodi blizu 250 ubistava.

To je ubedljivo najčešći razlog za najteži zločin u Srbiji.

Dvadesetogodišnji Dejan Dojčinović i pet godina stariji Filip Vojvodić sreli su se u kiosku brze hrane.

Vojvodić tada shvata da prepoznaje Dojčinovića kao momka koji se jednom javio njegovoj devojci i napada ga.

Posle tuče, krvav i iscepan Dojčinović odlazi i uzima pištolj. Nalazi Vojvodića i puca mu u glavu. Ranjeni mladić hitno je prebačen u Urgentni centar, međutim za njega nije bilo spasa.

Najdrastičniji slučajevi su kada posesivno ljubomorni muževi napadaju žene ili momci devojke.

Tako je Ivica Panić u Srezovcu kraj Aleksinca ubio šesanestogodišnju Suzanu Savić, jer nije hteo da prihvati kraj veze.

"Onda sam čula tri, četiri, pet, ne znam ni sama koliko pucnjeva, nisam verovala da to može da bude od puške, pištolja. Pitala sam supruga šta je to, on je rekao da sigurno Srđan baca petarde. Kada sam ušla kod nje u sobu, počela je da se guši, nisam ni znala, počela sam da je dozivam. Međutim, kada je sklonila jorgan, bila je sva u krvi, izrešetana”, ispričala je Žaklina Savić, majka ubijene.

Kod posesivne ljubomore, sve počinje sitnim prebacivanjima. Optužena osoba teško nalazi argumente kojima bi dokazala da je nevina. Opravdanja se ne prihvataju, naprotiv - svako negiranje produbljuje sumnju kod partnera.

"U Srbiji je ljubomora kao motiv izvršenja krivičnih dela, u koje spada i ubistvo, nažalost relativno česta. Svemu tome prethodi sumnja, a nakon toga kreće praćenje, kasnije fizički nastrtaji, odnosno telesno kažnjavanje, pa i ubistvo", ispričao je Milenko Munjižaba iz Odseka za suzbijanje seksualnih delikata PU Beograd.

Neverovatnih 70 odsto ubistava u Srbiji počinjeno je zbog ljubomre, neuzvraćene ljubavi ili raskida veze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijena devojka u centru Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2009

BEOGRAD - Devojku T.P.(20) danas je u stanu u centru Beograda ubio mladić B.V. (32), koga je policija lišila slobode, rečeno je Tanjugu u MUP-u...Ubistvo se desilo oko 13 časova, a B.V. je devojci povrede naneo nožem u stanu u ulici Vase Čarapić 24...Kako je preneo B92 pozivajući se na nezvanične...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ZBOG RASKIDA ZAKLAO DEVOJKU NA NJEN 21. ROĐENDAN!

Izvor: Press, 25.Apr.2009, 22:40

Vladimir Babić (33) iz Sremske Mitrovice zaklao je zbog raskida svoju devojku Tijanu Puzić na njen 21. rođendan! . Stravičan zločin dogodio se juče u iznajmljenom stanu u Vasinoj ulici u centru Beograda! Babić je pokušao da skoči sa zgrade, ali se kasnije ipak predao policiji.. Tijana je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.