Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 17:48

Devojčica svojim telom zaštitila dvogodišnju sestričinu od napada komšijskih pasa

Tamara Benežan, učenica 8. razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici heroina je kakva se retko sreće. Ona je 28. maja ove godine svojim telom zaštitila dvogodišnju sestričinu od napada komšijskih pasa koji su istrčali iz dvorišta.

Prošlo je nešto više od dve nedelje od kako su psi napali nju i njenu dvogodišnju rođaku. Povrede na telu i dalje su vidljive. Događaja od te večeri se nerado seća i sa osmehom poručuje.

Tamara je nakon dvonedeljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oporavka od povreda ponovo u školskoj klupi. Vredno se sprema za prijemni ispit, a nemili događaj uticao je i na izbor buduće profesije.

Tamara Benežan kaže:

"Ti doktori su bili jako nežni i prijatni prema meni i pomagali su mi i onda se tako rodila neka želja i sad želim da upišem medicinsku. "

Puno sreće u daljem školovanju, poželeli su joj direktor škole kao i predstavnici grada koji su prigodnim poklonima odali priznanje ovom herojskom činu.

Dina Vučinić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje ističe:

"Današnji pokloni i naš dolazak ovde je čista simbolika da kažemo Tamari da smo ponosni na nju, da veliki ljudi mogu da nauče svaki dan nešto pametno, korisno i novo i tako herojski od malih ljudi. "

Iako još uvek učenica Tamara je svojim činom ovoga puta održala lekciju nama odraslima. Na nama je da sledeći put ne padnemo na ispitu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.