Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica kritično, ubica se oporavlja

Devojčica kritično, ubica se oporavlja

BEOGRAD - Osmogodišnja Adrijana Milutinović, koja je teško povređena preksinoć u Sremčici kada je S.M., inače psihički bolesnik, aktivirao bombu od koje je poginula njena majka Danijela (30), a sestra Bojana (5) povređena, još je u životnoj opasnosti.

Doktori Urgentnog centa ne žele da prognoziraju njen oporavak, navodeći da je devojčici operisan stomak, ali da joj je povređena glava i da je priključena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na aparate za disanje. Njena petogodišnja sestra Bojana, koja je takođe povređena u eksploziji, operisana je i oporavlja se u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Nakon amputacije desne ruke, u Urgentnom centru oporavlja se i S.M., koji je bacio bombu na Danijelu i njene devojčice.

U kućama porodice Milutinović u Velikoj Moštanici i domu Danijelinih roditelja u Vraniću vladaju tuga i neverica. Nijedna porodica, kao ni njihovi rođaci, prijatelji i komšije, još ne veruje da je Stojan ubio Danijelu i povredio njene ćerke.

- Ne znam šta se to dogodilo u glavi S.M. Vlada i Danijela su se trudili da ispune sve njegove zahteve da ga ne bi naljutili, jer su znali da čovek ima psihičkih problema i da je bio na lečenju. Čak su i devojčicama zabranili da se igraju u dvorištu, jer je Stojanu smetalo da neko gazi travu. Koliko su brinuli o S.M., svedoči i to da ga je Vlada, dok je bio u bolnici u Padinskoj skeli, stalno obilazio. Zar posle svega tako da im vrati? - kaže za 'Blic' Danijelin brat Dragan Lazarević.

Za to vreme Vlada Petrović sedi na klupi ispod drveta u dvorištu svojih roditelja i pali cigaretu za cigaretom. Dok mu najbliži izjavljuju saučešće, on, bez snage da govori, klima glavom i nastavlja da gleda u zemlju. Lazarević kaže da je Vlada stalno pod sedativima i nije svestan šta se dogodilo.

On priča da je porodica Milutinović trebalo za mesec dana da se useli u svoju kuću koju su gradili u Velikoj Moštanici.

- Štedeli su svaki dinar da bi što pre završili svoju kuću, a u tome su im pomagali i roditelji. Iako su gradili svoj dom, a Danijela u poslednje vreme nije radila, redovno su ispunjavali i sve obaveze prema S.M. Na vreme su plaćali kiriju i ostale dažbine - kaže Lazarević

Komšije u Beogradskoj ulici kažu da je S.M. često bez razloga zapodevao svađu, ali da do nedelje nikog nije napao.

S.M. je, kako kaže komšija, živeo sam, nikada se nije ženio, a od rodbine ima samo brata u Bosni. Do pre nekoliko godina radio je u 'Loli', odakle je uzeo otpremninu. Počeo je da oboleva pre nekoliko godina, pet-šest puta je bio u bolnici. Poslednji put je bio ove zime u Padinskoj skeli, i jednog vikenda je pobegao iz bolnice. Ubrzo je došla ekipa iz bolnice i vratila ga.

- Ne znam ko ga je i zašto pustio iz bolnice. Da su ga zadržali, sprečili bi tragediju i ne bismo sutra sahranjivali jednu mladu ženu - kaže ovaj komšija. Ana Ž. Adžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.