Devojčica čudom preživela u šumi

Izvor: Press, 04.Okt.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica čudom preživela u šumi

Meštani Ceremošnje kažu da je K. M. (2), koja je 17 sati provela sama u šumi, imala mnogo sreće, jer je preživela noć na temperaturi ispod 10 stepeni u nepristupačnoj šumi sa mnogo divljih životinja Dvogodišnja K. M. iz Ceremošnje kod Kučeva, koja je 17 sati provela sama u šumi, čudom je preživela, tvrde meštani! Prema njihovim rečima, K. M. je provela noć sama na temperaturi ispod 10 stepeni na terenu koji je nepristupačan i pun >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << divljih životinja! Drama se odigrala proteklog vikenda u ataru sela Ceremošnja. K. M. (2), koja se u subotu igrala sa braćom na porodičnom salašu, nestala je oko 17 časova, a pronađena je u nedelju u 10 sati u šumi, četiri kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena!
Šuma puna vukova
- Neverovatno je da je devojčica pronađena živa i zdrava, bez ogrebotine! U noći između subote i nedelje temperatura je bila ispod deset stepeni, duvao je i hladan vetar. Teren na kojem se K. M. nalazila je težak i nepristupačan, sa dosta strmih uspona i nizbrdica. U ovim šumama ima divljih životinja, naročito vukova. I mi stariji izbegavao da prolazimo ovuda, naročito noću. Rođen sam u ovom kraju, ali se i meni dešavalo da zalutam u šumi. Ne znam kako se uopšte našla kod tog potoka, četiri kilometra od mesta gde se igrala sa braćom - kaže za Press jedan od meštana i dodaje:
- Najvažnije je da je K. M. sada dobro. Bila je uplašena i malo promrzla, ali se sve srećno završilo.
Naši sagovornici kažu da ih je nestanak devojčice odmah podsetio na Đorđa Andrejića (13) iz Majilovca kod Požarevca, koji je nestao 22. jula i još uvek nije pronađen.
- U selo su u rekordnom roku došli i meštani okolnih naselja, lovci, policija, Žandarmerija, vatrogasci. U potrazi za detetom bilo je više od 300 ljudi. Kada smo ušli u šumu i krenuli kroz gusto rastinje pomislio sam da je nikada nećemo naći. Plašili smo se i da je oteta. Ipak, posle tri sata potrage, ona je pronađena kod jednog potoka. Ne znam kako se nije smrzla! Žandarmi kažu da je imala tanke pantalonice i jaknu - priča stanovnik Ceremošnje.
Mala K. M. oporavlja se u porodičnoj kući sa roditeljima i starijom braćom.
Spasioci joj dali čokoladu
- Slutili smo najgore, ali je se na sreću sve dobro završilo. I dalje ne znamo kako se K. M. našla sama u šumi. Verovatno su njena braća stara 10 i osam godina krenula da vrate ovce koje su se razbežale. Ona je krenula za njima i izgubila se. Bilo smo očajni, pomislili smo da nije možda oteta - pričaju rođaci i zahvaljuju policiji, Žandarmeriji i svima koji su pomogli u potrazi za detetom.
Pripadnik spasilačkih ekipa, koje su pronašle devojčicu pored jednog potoka u šumi, kaže da je ona bila uplašena.
- Drhtala je od hladnoće. Odmah smo je uvili u jaknu i stavili joj šešir jednog kolege. Ništa nije pričala, a usput smo joj dali keks i čokoladu da jede. Kada je videla oca i braću počela je da se smeje - pričaju pripadnici Žandarmerije.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Plašili smo se da nam zveri ne rastrgnu dete

Izvor: Blic, 05.Okt.2010, 01:05

Kučevo - Dvogodišnja K.M. iz sela Ceremošnja kod Kučeva , koja se izgubila u subotu po podne i provela noć sama u šumi među divljim zverima je u dobrom zdravstvenom stanju, konstatovali su juče lekari u Kučevu...Posle lekarskog pregleda juče smo je posetili u kući njenih roditelja u selu Ceremošnja....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.