Devojčica celu noć provela u divljini, na hladnoći i nadohvat divljih zveri

Izvor: Press, 03.Okt.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica celu noć provela u divljini, na hladnoći i nadohvat divljih zveri

Pripadnici policije, lovci i meštani pronašli su juče ujutro dvogodišnju devojčicu K. M. iz Ceremošnje kod Kučeva, koja je nestala preksinoć u ataru tog sela. Dete je provelo celu noć u divljini, po veoma hladnom vremenu, ali je srećom pronađena bez povreda i promrzlina
Inače, K. M. je sa braćom, uzrasta osam i 10 godina, došla kod bake na salaš, kod mesta Široki Rt, u blizini Ceremošnje, gde su često boravili preko vikenda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kada je baka otišla da založi vatru, dečaci su krenuli po ovce, ali su tada izgubili iz vida svoju dvogodišnju sestru.
Iz izvora bliskih istrazi rekli su nam da je baka, potom, pomoć potražila od drvoseča u blizini svog salaša, a zatim su o nestanku obavešteni njeni roditelji i policija.
Masovna potraga, u kojoj je učestvovalo oko 300 pripadnika Žandarmerije, lovaca i meštana, započela je juče u ranim jutarnjim satima, po veoma nepristupačnom terenu, punom strmina, uvala i gustog rastinja. Nakon dva sata potrage, devojčica je pronađena u blizini potoka, koji se nalazi na oko četiri kilometara od salaša njene bake.
- Kad smo ugledali devojčicu, sklupčanu u blizini potoka, pao nam je kamen sa srca. Niko od nas ne pamti da se u životu ovoliko obradovao kao sada. Došlo nam je da od sreće i zapevamo i zaplačemo - priča jedan od pripadnika Žandarmerije.
I pored veoma niskih temperatura tokom noći u ovom kraju, devojčica nije zadobila promrzline, niti bilo kakve druge povrede.
- Osim toga, prava je sreća što nije naišla na neku divlju zver, kojih ima mnogo na ovom području - priča jedan od meštana Ceremošnje.
Odmah pošto je pronađena, devojčica je prevezena u kučevački dom zdravlja. Lekari su utvrdili da je njeno zdravstveno stanje dobro i da nije pretrpela nikakve psihofizičke posledice.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.