Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetoro povređenih u Pioniru

Beograd -- Jedan navijač teže je povređen, a osmoro lakše u neredima na košarkaškoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Agenciji Beta je u MUP-u rečeno da su među lakše povređenima trojica policajaca i petorica navijača. Takođe je saopšteno da je uhapšeno 20 navijača, ali se ne navodi razlog intervencije policije. Do sukoba policije i navijača Crvene zvezde došlo je iz, do sada, neutvrđenih razloga, nakon čega je popustila zaštitna ograda na tribini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa koje su navijači pali na teren.

Jedan od očevidaca koji je bio među navijačima u vreme sukoba sa policijom je dr. Ratko Vučković. "Odjedanput se žandarmerija sjurila prema našim igračima i počela besomučno da ih tuče. Tu je bilo vrlo teško povređenih. Međutim, tu se nije završilo. Ona deca koja su pokušala iz svega toga da se spasu su krenuli prema izlazu gore, ali ih je tu dočekao kordon žandarmerije koji ih je besomučno tukao. Oni koji su pali bili su šutirani, tu su stradale devojke, deca koja su imala 15-16. godina. Oni su svi bili u majicama, podmetali su svoje podlaktice da bi se zaštitili. To su bile polomljene ruke. Ja sam pokušao da im pomognem, a onda su oni mene počeli da tuku, u bubrege", objašnjava Vučković.

Posle izlaska iz hale sukobi su se nastavili u okolini "Pionir"-a, a u više navrata čuli su se pucnji iz vatrenog oružja. Najveći broj gledalaca napustio je utakmicu koju je pratilo blizu 5.500 gledalaca.

Direktor košarkaške Super lige Predrag Bojić rekao je večeras da će epilog prekinute utakmice između Partizana i Crvene zvezde biti poznat sutra, nakon što bude utvrđeno šta nalažu pravila u takvim situacijama. "Moj osnovni princip je striktan - pridržavanje pravila u svakoj situaciji. Ali ja, trenutno, ne znam kakva su pravila kada se ovako nešto desi. Molim vas, nemojte me ništa pitati, moram da proučim pravila pa ćemo pričati sutra", rekao je vidno potresen Bojić novinarima u hali "Pionir".

On je potvrdio da je utakmica gotova jer se košarkaši Crvene zvezde nisu vratili na teren nakon prekida izazvanog sukobom navijača i policajaca, ali da se epilog još ne zna. "Izuzetno se loše osećam, samo sam se ovoga plašio. Na svim sastancima sa predstavnicima klubova sam naglašavao da ne sme da se desi ovako nešto. Zar da ono što najviše vredi u našoj košarci doživi ovakav kraj", kazao je Bojić.

Meč je prekinut u trećoj četvrtini pri vođstvu ekipe Partizana 63:56.

Opširnije ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.