Devetorici terorista određen pritvor

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetorici terorista određen pritvor

BEOGRAD - Istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu doneo je rešenje o sprovođenju istrage i odredio pritvor do mesec dana devetorici bivših pripadnika OVK osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim i drugim nealbanskim stanovništvom na teritoriji Gnjilana 1999, izjavila je juče Tanjugu portparol tog suda Ivana Ramić.

„Pritvor je određen zbog visine zaprećene kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret (20 godina zatvora), teških okolnosti izvršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << krivičnog dela i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi okrivljeni uticali na svedoke i ometali vođenje krivičnog postupka“, objasnila je Ramićeva.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je akcija hapšenja pripremana godinu dana.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine prekjuče je podnelo zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora protiv 17 pripadnika OVK koji se sumnjiče da su od juna do oktobra 1999. godine počinili ratni zločin nad srpskim i drugim nealbanskim stanovništvom na teritoriji Gnjilana na Kosovu i Metohiji.

Pre četiri dana u Preševu je uhapšeno 10 osumnjičenih za ovaj zločin, devetoro je saslušano u policiji i kod istražnog sudije u Beogradu, jedan je procesuiran na lokalnom nivou, dok sedmorica nisu dostupni državnim organima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.