Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekorateru pao teg na glavu

KRAGUJEVAC -Milorad Maksimović (40) zvani Mikica, dekorater u kragujevačkom pozorištu „Joakim Vujić“ zadobio je teške povrede glave kada je na njega pao teg (cug) težak oko šest kilograma!

Dekorater je odmah izgubio svest, ali su njegove kolege bile prisebne, pa su odmah pozvale lekare i on je prebačen na Intenzivnu negu Kliničkog centra!

Sprečena nesreća

Posao u pozorištu očigledno nije nimalo lak ni za glumce ni za one koji iza kulisa i scene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << moraju da obezbede da predstava protekne u najboljem redu. - Na sreću kamere video-nadzora sve su snimile. Cug je pao sa oko pet metara i teže posledice sprečila je mreža koja postoji, kaže Dragan Jakovljević, direktor pozorišta. Utvrđeno je da prilikom povređivanja Maksimovića nema tuđe odgovornosti. Dekorater će po povratku na posao najverovatnije raditi na nekom drugom manje opasnom mestu.

-Sve se dogodilo prilikom probe predstave „Ministarka“ još 25. aprila. Spuštao sam cug koji se koristi za ravnotežu kulisa. Odjednom cug je pao na mene. Onesvestio sam se i od tog trenutka ne sećam se ničeg, kaže Maksimović, koji se već desetak dana oporavlja od povrede. Lekari su povređenog Maksimovića odmah uputili na skener. Utvrđeno je da je zadobio frakturu lobanje i nagnječenje mekog tkiva i bez mnogo razmišljanja upućen je na operaciju.

-    Radilo se o otvorenoj povredi opasnoj po život, kaže posle uspešnog oporavka dekoratera poznati kragujevački neurohirurg Milorad Veljković. Tim lekara operisao je Maksimovića, uklonio „koštane fragmente, evakuisan je krvni podliv i izvršena rekonstrukcija rane mekih tkiva“. „ Oporavak teče dobro“, kaže dr Veljković, ne krijući zadovoljstvo da se pacijent oseća mnogo bolje.   

Drzi se Makabi jak si ti.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.