Izvor: B92, 01.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak stradao na pruzi

Beograd -- Desetogodišnji A.M. nastradao je u nesreći na pruzi u beogradskom naselju Batajnica.

Prema rečima očevidaca, dečak i njegova sestra igrali su se na otvorenoj pruzi kada je njom prema Beogradu naišao međunarodni voz iz Zagreba. Za razliku od sestre, dečak nije uspeo da se skloni sa šina i, kako nezvanično saznaje B92, voz ga je zakačio i vukao dok nije uspeo da se zaustavi.

"Mi smo bili u kući i možda 20 minuta voz je svirao. To je onaj brzi voz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što ne staje, ja ne znam na kojim stanicama, ovde ne staje sigurno. I on je naglo ukočio. Mi smo istrčali iz kuće da vidimo šta se desilo. Brat se popeo gore, na terasu i video devojčicu kako trči sa psom, prelazi ovaj prelaz. Dotrčao je tu i video dečaka kako leži. Odmah smo zvali hitnu pomoć, međutim hitna je došla tek posle pola sata i niko ga nije dirao. Ja mislim da je hitna pomoć ranije došla, možda bi tu nešto moglo da se uradi", kaže Dragana Sredojević, očevidac nesreće.

U saopštenju Železnica Srbije tvrdi se da je dečak, mada veoma teško povređen, još davao znake života kada je odvezen kolima hitne pomoći.

Ipak, kako su nam nezvanično rekli u Urgentnom centru, desetogodišnji A. M. je kod njih stigao u beživotnom stanju.

Železnice Srbije takođe saopštavaju da se na ovom delu pruge vozovi kreću brzinom od oko 100 kilometara na sat i da je za zaustavljanje voza u punoj brzini potrebno između 700 metara i jednog kilometra.

Službe MUP-a i Hitne pomoći kao i Komisija za vanredne događaje Železnice Srbije odmah nakon nesreće izvršile su uviđaj.

Posle prekida od 90 minuta saobraćaj na ovom delu pruge ponovo je uspostavljen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.