Izvor: B92, 13.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak se udavio u cevi bazena

Čačak -- Osmogodišnji dečak P. R. iz Čačka juče se udavio u bazenu u Ovčar Banji. Policija uhapsila četvoricu Čačana, zakupce bazena.

Dečak se udavio oko 18.45, kada ga je, dok se kupao u bazenu, pri otvaranju ventila za pražnjenje bazena voda povukla, pa se zaglavio u cevi. Dečakovo telo policija je uspela da izvadi tek danas u 9.00, navodi se u saopštenju policije.

U trenutku kada se osmogodišnji P. R. udavio, u bazenu je bilo više kupača, a osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su praznili bazen bez upozorenja i ne čekajući da oni napuste bazen, rekao je istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić.

Stanić je rekao da je pražnjenje bazena počelo oko 18.15, dok je u bazenu bilo kupača, među njima i dece, bez zahteva da izađu iz bazena i bez upozorenja da počinje pražnjenje koje može da ugrozi život kupača.

Istragom je utvrđeno da je jedan od osumnjičenih, Marko S. odvio ventil za ispuštanje vode, čime je počelo isticanje vode kroz izlaznu cev, na čijem kraju nije bilo zaštitne rešetke. Prema Stanićevim rečima, vrtlog vode i veliki pritisak uvukli su P. R. u odvodnu cev.

Otac dečaka, koji je s njim i mlađim sinom bio na bazenu, video je šta se događa i pozvao pomoć, ali više snažnih muškaraca, koji su bili prisutni, uspeli su samo da uhvate dečaka za ruke, ali zbog velikog pritiska vode nisu uspeli da ga zadrže.

Marko S, Zoran S, Ljubormir P. i Vidosav K. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.