Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak se ubio očevim pištoljem

PODGORICA - Jedanaestogodišnji Đ. K. iz Podgorice, učenik sedmog reformisanog razreda Osnovne škole „Milorad-Musa Burzan“, ubio se ispalivši metak iz pištolja u glavu.

Tragedija se dogodila prekjuče u spavaćoj sobi njegovog porodičnog stana u naselju pod LJubovićem. Dečak je, dok se spremao da krene u školu, uzeo očev pištolj i pucao sebi u glavu, ostavši na mestu mrtav. Pucanj i stravičan prizor, nekoliko trenutaka kasnije, prva je začula i zatekla dečakova tetka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koja se u trenutku nesreće nalazila u drugoj prostoriji.

Dečak nije ostavio oproštajno pismo. Bio je primeran učenik, mezimac porodice i profesora, trenirao je košarku i važio je za veoma vaspitano dete. Vijestima je u školi rečeno da je Đ. K. nedavno, za kratko vreme, izgubio deda i babu, zbog čega je od prošle sedmice odsustvovao iz škole.

Najboljoj drugarici iz odeljenja poverio je da je tužan zbog njihove smrti, ali da će to sam prevazići.

NJegova porodica, profesori i učenici u školi juče su mogli samo da naslućuju šta ga je nateralo na takav čin.

- Bio je dobar učenik i mirno dete. Nije imao slabih ocena, niti su nastavnici zbog njega imali problema. Odsustvovao je samo kada je imao trening, jer je trenirao košarku, a za odobrenje je uvek pitao razrednu - kazala je direktor škole Branka Lakić, dok je sa nevericom gledala u dečakove ocene upisane u dnevnik.

U poslednjih pola godine ovo je treći slučaj u Crnoj Gori da je dete izvršilo samoubistvo. U junu ove godine A. D. (12), učenica šestog razreda Osnovne škole „Mahmut Lekić“ u Tuzima, obesila se u štali, u blizini porodične kuće. Devojčica je, nakon nesporazuma sa razrednim starešinom, nekoliko dana patila i nije išla u školu, govoreći roditeljima da je bolesna. Potom je napisala oproštajno pismo i obesila se. Dva meseca kasnije dvanaestogodišnji N. R. iz Sombora, koji se nalazio na letnjem raspustu kod deda u mestu Kurikuće, kod Berana, nađen je mrtav nedaleko od kuće.

odkada je sombor u crnoj gori !!!

a vidis li avetinjo da pise da je iz Sombora dosao na raspust kod dede u CG

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.