Izvor: B92, 10.Avg.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak se povredio u Zoo-vrtu

Beograd -- Dečak I.Š. zadobio juče lakše ozlede glave kada je pao sa zaštitnog zida na koji je skočio kako bi video slona u beogradskom zoološkom vrtu.

"Dečak ima dve posekotine na glavi, nema unutrašnje povrede, ali ima ogrebotine i malo je ugruvan", izjavila je dečja lekarka Hitne pomoći Zorica Damjanović Zorić.

U Urgentnom centru, kako je rekla, obavljene su sve potrebne pretrage i snimak glave dečaka pokazuje da je sve u redu i on nema nikakve prelome, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je radi predostrožnosti zadržan 24 sata u Institutu za majku i dete.

Direktor Zoo-vrta Vuk Bojović je objasnio da je dečak bio u pratnji roditelja, ali im se oteo i skočio na zaštitni zid, pri tom izgubio ravnotežu i pao s visine oko metra i po u betonski jarak.

"Dečak se malo udario u glavu i odmah je pozvana hitna pomoć koja ga je prevezla do Urgentnog centra", rekao je Bojović demantujući da je slon uhvatio surlom dečaka za glavu i naneo mu teške povrede.

"To su zlonamerne dezinformacije. U trenutku kada je dečak pao sa zida, slon se nije čak ni nalazio na toj strani", rekao je Bojović.

Bojović je ponovo apelovao na roditelje da dobro čuvaju decu i ne prilaze s njima preblizu kavezima sa životinjama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak povređen u beogradskom ZOO vrtu

Izvor: Blic, 09.Avg.2009, 21:55

I. Š (6) povređen je juče oko 13 sati u Zoološkom vrtu, kad se istrgao iz ruku roditelja, preskočio i preturio se preko ograde unutar koje se nalazio slon. On je kolima Hitne pomoći ubrzo prevezen u Urgentni centar...Prema rečima Vuka Bojovića, direktora Zoološkog vrta, I.Š. (6) je bilo u šetnji...

Nastavak na Blic...

Pao sa zaštitnog zida

Izvor: Danas, 09.Avg.2009

Petogodišnji dečak I. Š. zadobio je juče lakše povrede glave, kada je pao sa zaštitnog zida na koji je skočio kako bi video slona u beogradskom Zoološkom vrtu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.