Dečak čeka operaciju

Izvor: Blic, 12.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak čeka operaciju

BEOGRAD - Jedanaestogodišnji D. M., čiji je otac prijavio policiji doktora Eugena Slavika da mu je za lečenje sina tražio mito od 500 evra, čeka operaciju koja će biti obavljena u Institutu za neurohirurgiju u Beogradu.

Žarko M., dečakov otac, kaže za „Blic” da je njegov sin na pregledima u bolnici.

- Uradili su mu magnetnu rezonancu i rekli da mora da se hitno operiše. Vadili su mu ponovo krv, ali tek sutra bi trebalo da znamo kakvi su rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << analiza i šta ćemo dalje. Još ne znamo kada će biti operacija - rekao je otac dečaka i dodao da su prema njima u bolnici svi pažljivi.

Prema saznanjima „Blica”, danas će u Kliničkom centru Srbije biti pokrenut disciplinski postupak, a najstroža kazna koja preti dr Slaviku je otkaz. Rukovodstvo KC je posle hapšenja suspendovalo doktora Slavika, šefa Jedinice za eksperimentalnu neurohirurgiju u Institutu za neurohirurgiju. On je saslušan u petak, a istražni sudija Okružnog suda u Beogradu odredio mu je pritvori do 30 dana. Dr Slavik se na saslušanju branio da mu je sve namešteno. On je tvrdio da je neko ostavio novac u njegovom kabinetu dok on nije bio prisutan. Prema rečima dečakovog oca, lekar je zatražio 500 evra da bi operisao njegovog sina.

- Nisam imao novac za operaciju. Plata mi je 30.000, imam kredite, pa mesečno primim do deset hiljada i socijalnu pomoć od osam hiljada. Imam petoro dece, pa se snalazim i sakupljam i prodajem sekundarne sirovine da ih prehranim. Pritisnut tim mukama pokušao sam da se obesim na terasi, ali su me žena i brat skinuli s konopca - kaže Žarko.

Žarko M. je u četvrtak lekaru predao novac u njegovom kabinetu. Kada je izašao iz Slavikove kancelarije, ušli su inspektori koji su imali nalog za pretres doktora i pregled njegove ordinacije. Kod doktora su nađeni evri, a serijski brojevi na njima upoređeni su sa onima na novčanicama obeleženim u policiji i ustanovljeno je da su identični. Inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala tada su uhapsili doktora i odveli ga u stanicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.