Izvor: Blic, 12.Jan.2008, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca se mrznu u vrtiću

KRALJEVO - Roditelji mališana koji borave u vrtiću „Poletarac" tvrde zbog izuzetne hladnoće u sobama deca ne skidaju jakne i da im je u upravi predškolske ustanove rečeno da su stakla na prozorima tanka i da ne mogu da zadrže toplotu. Ovaj vrtić je temeljno renoviran prošle godine.

- Da deca ostaju u jaknama primetio sam još pre Nove godine i pomislio da je u pitanju trenutni problem. Međutim, to se nastavilo i posle novogodišnjih praznika. Prvog dana posle praznika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada sam doveo dete u vrtić, zatekao sam svu decu u jaknama. To se ponovilo i sutradan. Pitao sam vaspitačice o čemu se radi na šta su one samo slegle ramenima - kaže Dejan Nikolić, otac četvorogodišnje devojčice.

- Tužiću ih ako mi se dete razboli - kaže majka druge devojčice, koja je želela da ostane anonimna.

- U upravi vrtiće su mi rekli da su stakla na prozorima tanka i da ne drže toplotu. Kada sam pitao zašto ne dogrevaju prostorije, odgovorili su da po zakonu ne smeju da ubacuju grejalice. Na pitanje zašto onda ne traže novac za zamenu stakala nisam dobio odgovor - kaže Nikolić.

Obdanište „Poletarac" je renovirano prošlog leta, a greje se iz sopstvenog kotla. U „Poletarcu" boravi 500 mališana.

- Tamo je očigledno obnovljeno sve sem tih prozora. Koliko se traži platimo unapred. Poštujemo sva „praznovanja", ali za to očekujemo adekvatnu uslugu - kaže Nikolić.

Šta je zaista problem - tanka stakla na prozorima, loše izvedena izolacija ili nešto drugo od gospođe Snežane Mandić, direktorke poredškolske ustanove „Olga Jovičić-Rita" nismo juče saznali jer je imala brojne obaveze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.