Deca bacila metak u vatru, u eksploziji povređen dečak!

Izvor: Press, 08.Avg.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca bacila metak u vatru, u eksploziji povređen dečak!

D. S. (7) iz Gornjeg Crnatova kod Žitorađe teško je povređen kada je eksplodirao metak koji su njegovi drugovi bacili u vatru dok su se igrali u školskom dvorištu! U eksploziji je lakše povređen i D. J. (12) iz istog sela, koji je zadobio povrede po nogama Nesreća se dogodila preksinoć posle bezazlene dečje igre u dvorištu seoske škole.
- Petorica dečaka igrala su se u dvorištu. Oni su ušli u napuštenu zgradu stare škole i u dimnjaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pronašli metak! Deca su potom zapalila vatru kod stepeništa stare školske zgrade. Onda su u vatru ubacili metak, koji je posle nekoliko sekundi eksplodirao! Geleri su leteli na sve strane i pogodili D. S., koji je posle eksplozije, kao i ostali dečaci, počeo da beži. Na viku i plač mališana dotrčali su meštani, pozvali Hitnu pomoć i odvezli povređene dečake u bolnicu - pričaju meštani.
Kako saznajemo u prokupačkoj bolnici, D. S. je hitno operisan i trenutno je njegovo stanje stabilno.
- Dečaku su od gelera oštećeni slezina i želudac. Obično decu tog uzrasta sa velikim povredama odmah transportujemo za Niš na Dečju kliniku, ali nismo smeli da čekamo, jer je mališan mnogo krvario - rečeno nam je na odeljenju hirurgije bolnice u Prokuplju.
Meštanima Gornjeg Crnatova nije jasno ko je ostavio metak u školskom dvorištu.
- Ovo dvorište je omiljeno sastajalište mališana. Po ceo dan su tamo. U njemu nikom ne smetaju, a ono je njima najbolje za igru. Mislili smo da su bezbedni - kaže jedan od meštana, i dodaje da se nikada ranije u selu nešto slično nije desilo. Neki tvrde da je u staroj školskoj zgradi dugo boravila osoba koje je izbegla iz Hrvatske, pa je moguće da je metak njegov.
U policiji kažu da će istraga utvrditi odakle se metak tu stvorio.
- Često apelujemo na građane da predaju nepoznato oružje ili ono koje je ostalo iz prethodnih ratova. Nažalost, svi su gluvi na naše molbe. Eto kako može neko nevin da strada zbog nečije nemarnosti. Mnogi misle da je oružje bezazleno - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak povređen od gelera

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15

Žitorađe – Sedmogodišnjak iz sela Gornje Crnatovo nadomak Žitorađe teško je povređen u eksploziji metka koji su deca prethodno bacila u vatru dok su se igrala u školskom dvorištu. ..Tom prilikom lakše povrede po nogama zadobio je i dvanaestogodišnji D. J. iz istog sela. Dečak D. S. koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.