Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić u korist Kokanovića?

Beograd -- Vladimir Petrović, advokat generala Kokanovića, odlučio je da povuče krivičnu prijavu koju je podneo protiv ministra odbrane.

U vojnom odeljenju okružnog suda u Beogradu nastavljena je istraga o navodnom podmićivanju državnih službenika, a u vezi sa nabavkom vojne opreme od firme Proizvodnja Mile Dragić. Kao svedoci su saslušani ministar odbrane Prvoslav Davinić i sekretar ministarstva Milana Rakić.

Advokat osumnjičenog generala Miluna Kokanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Petrović odlučio je da povuče krivičnu prijavu koju je početkom nedelje podneo protiv ministra odbrane i predsednika Svetozara Marovića. Kao razlog podnošenja krivične prijave navedeno je da Kokanović ne može da bude žrtveni jarac u aferi nabavke vojne opreme i da ako krivično delo uopšte postoji, onda su odgovorni i svi oni protiv kojih je podneo krivične prijave.

Advokat Petrović tvrdi da je Prvoslav Davinić danas svedočio u korist njegovog klijenta. On je rekao da je ministar Davinić potvrdio da se Kokanović nalazio na bolovanju u trenutku kada je počela realizacija posla sa Miletom Dragićem: "I ministar Davinić je rekao da se radi o poslu osmišljenom u poslednjih godinu i po dana na osnovu strategije koja je usvojena u vojsci SCG i da nijedna planska veličina ne odudara od realnih potreba vojske". To je bio razlog da Petrović povuče krivičnu prijavu protiv svih lica, jer će tužilac na osnovu iskaza svih lica odlučiti da nema mesta daljem progonu generala Kokanovića.

Milun Kokanović je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja jer je, kako se tvrdi, krajem avgusta naložio zameniku načelnika Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane Milovanu Andriću da sa zrenjaninskim proizvođačem vojne opreme potpiše dva ugovora vredna oko 170 miliona evra, bez odobrenja Generalštaba Vojske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.