Izvor: B92, 30.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Delikatna istraga

Beograd -- Rajko Danilović smatra da će istraga specijalnog tužioca o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića biti vrlo delikatna.

Pravni zastupnik porodice Đinđić je u sinoćnjem Poligrafu rekao da taj posao podrazumeva istragu onoga što se dešavalo iza kulisa: "Sve vreme mi smo upozoravali da je nemoguće da postoji političko ubistvo premijera Đinđića, a da ne postoje politički motivi, politički razlozi ili organizacija koja je stajala iza tog ubistva". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovi koji su optuženi, nazovimo ih kolokvijalno ubice, ubice su iz Specijalne jedinice MUP-a Srbije i kriminalne grupe koju isto kolokvijalno nazivamo 'zemunski klan', koji su uglavnom bili saradnici policije", rekao je Danilović.

On je naveo i da međusobne optužbe koje su u poslednje vreme pristune u javnosti podsećaju na kampanju pred ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Danilović: Vidite i sami da bivši ministar policije, koji se prvi pojavio u toj kampanji, to je kao da je dignuta neka brana, kao da je rečeno - sada start.

B92: Tužilac Radovanović i mnogi drugi su ovih dana apostrofirali pre svega troje tužilaca iz onog vremena - Radeta Terzića, Miroljuba Vitorovića i Biljanu Radovanović, da su oni zapravo pustili Spasojevića i Lukovića iz pritvora. Dušan Mihajlović je rekao da je time utrt put ubistvu premijera.

Danilović: Dušan je inače vrlo kredibilna ličnost.

B92: Bio je ministar policije...

Danilović: Pa šta ako je bio ministar policije? Kao da je to dovoljno.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Slobodan Radovanović juče je izjavio da je uveren da će, u okviru postupka kojim treba da se rasvetli pozadina ubistva premijera Đinđića, biti još hapšenja učesnika zavere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.