Dan Žandarmerije

Izvor: Politika, Beta, 03.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Žandarmerije

Država, društvo i građani treba da imaju poverenja u policiju, rekao ministar Ivica Dačić

U komandi Žandarmerije obeležen je juče dan ove jedinice MUP-a Srbije, koja je osnovana 1860. godine. Tim povodom Ivica Dačić, ministar policije, izjavio je da srpska policija ima visokostručne, obučene i specijalizovane jedinice, koje mogu da budu primer u regionu i svetu.

– Naš zadatak je da očuvamo stabilnost reda i mira, odbranimo zemlju od terorizma, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se borimo protiv organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminaliteta, da omogućimo da se u Srbiji razvija demokratsko društvo sa garantovanim ljudskim pravima i slobodama. Naše jedinice će taj zadatak sigurno obaviti – naglasio je Dačić.

Dačić je ukazao na to da policija obavlja veoma teške zadatke zbog čega će MUP i dalje nastojati da status policajaca bude poboljšan. On je najavio da će pokrenuti akciju podizanja spomenika svim policajcima koji su poginuli prilikom obavljanja svojih zadataka.

– Država, društvo i građani treba da imaju poverenja u policiju, a zadatak Žandarmerije je da bude zajedno sa građanima u očuvanju javnog reda i mira, odbrani zemlje i unutrašnje bezbednosti.

Za to je neophodno da pripadnici Žandarmerije budu dobro opremljeni i visokoobučeni, da imaju poverenje u one koji im postavljaju zadatke i u državu da će ona uvek stati iza njih – naglasio je Dačić.

Srđan Grekulović, zamenik komandanta Žandarmerije, poručio je da ta jedinica nije samo okosnica MUP-a već i jedinica na koju može da računa cela Srbija i koja će uvek biti spremna da odradi sve zadatke koji su pred njom.

Grekulović je uručio plaketu Dačiću, u znak zahvalnosti zbog podrške radu te jedinice.

Obeležavanju 149 godina postojanja Žandarmerije prisustvovali su i Milorad Veljović, direktor policije, Goran Radosavljević Guri, nekadašnji komandant Žandarmerije, Predrag Marić načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a.

D. S. V.

[objavljeno: 04/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.