Dačić: Zaplenjeno oko 50.000 boksova stranih cigareta

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2010, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zaplenjeno oko 50.000 boksova stranih cigareta

Na graničnom prelazu Vatin, na srpsko-rumunskoj granici, koordiniranom akcijom Uprave granične policije MUP-a i Uprave carine zaplenjeno je oko 50.000 boksova stranih cigareta u vrednosti više stotina hiljada evra na ilegalnom tržištu.

Kako je Tanjugu rekao zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, cigarete su zaplenjene u šleperu beogradskih registarskih oznaka, a bile su namenjene albanskom tržištu.

"Cigarete su bez bar kodova i akciznih markica i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovo je najveća zaplena u sprečavanju šverca cigareta u poslednjoj deceniji", naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, policija i carina će i u narednom periodu nastaviti sa strogom kontrolom u cilju sprečavanja šverca akciznih proizvoda.

Dačić kaže da se šverc cigareta u poslednje vreme odvija uglavnom preko rumunske granice. Ministar je rekao da je ova akcija rezultat uspostavljene saradnje sa policijama i carinama u državama regiona, kao i da će ista biti nastavljena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.