Dačić: Razmotriti način obezbeđenja javnih ličnosti

Izvor: Blic, Tanjug, 22.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razmotriti način obezbeđenja javnih ličnosti

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da slučaj Dragana Marića koji je sa bombom ušao u zgradu Predsedništva, ukazuje da je neophodno ozbiljno razmotriti način obezbeđenja javnih licnosti i institucija.



"Dobro je što se sve završilo na miran način...ne bih rekao da je bilo propusta u bezbednosnim službama a policija i vojska su adekvatno reagovali", rekao je Dačić sinoć.

On je za televizju B92 rekao i da je slučaj sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marićem pokazao da je neophodno izvršiti ozbiljnu analizu, sa bezbednosnih aspekata obezbeđenja javnih ličnosti i sa aspekta pretećih pisama ili poruka koje im se upućuju.

Dačić je objasnio i da su za direktno obezbeđenje predsednika Republike zaduženi pripadnici vojske, a da je policije zadužena za takozvani spoljni prsten obezbeđenja.

Dačić je dodao da je Marić poznat policiji i da mu je pre nekoliko meseci oduzet pištolj, a da su u Tuzilaštvu smatrali da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Prema njegovim rečima, pregovarački tim MUP-a je dobro obavio posao kao i u 90 odsto slučajeva kada se angažuje pri ovakvim situacijama, otmicama, rešavanju talačkih kriza...

Predsednik Srbije Boris Tadić odao je priznanje specijalnim jedinicama policije i vojske, obezbeđenju i pregovaračima na odlično obavljenom poslu, mirno i bez žrtava, u razrešenju problema Draganom Marićem u zgradi na Andrićevom vencu.

Tadić je, kako je saopštila Pres služba predsednika Republike, naglasio da problemi, kakvi god oni bili, ne mogu da se rešavaju silom i ugrožavanjem života građana.

"Policija i Vojska Srbije brinu o bezbednosti građana Srbije na najbolji mogući način što je i danas potvrđeno", rekao je predsednik Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.