DŽEKO PRISTAO NA IZRUČENJE BIH

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽEKO PRISTAO NA IZRUČENJE BIH

SARAJEVO- Naturalizovani američki državljanin Edin Džeko (39), koji je osumnjičen za učešće u ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim civilima u hercegovačkom selu Trusina, biće izručen Bosni i Hercegovini, gde će mu se suditi.

Kako navodi Balkanska istraživačka mreža (BIRN), pozivajući se na američke medije, Džeko, koji je uhapšen u Americi po poternici iz BiH, pristao je na izručenje bosanskohercegovačkom pravosuđu.

Džeko je tokom rata u BiH bio pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << specijalne jedinice Armije BiH pod nazivom "Zulfikar".

Edin Džeko se pojavio 15. novembra pred sudijom Okružnog suda u Sijetlu, gđe je živeo do hapšenja. Džeko je u SAD emigrirao 2001. godine, a američko je državljanstvo dobio 2006.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Edin Džeko osumnjičen za zločine nad Hrvatima biće izručen BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2011

SARAJEVO - Naturalizovani američki državljanin Edin Džeko (39), koji je osumnjičen za učešće u ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim civilima u hercegovačkom selu Trusina, biće izručen Bosni i Hercegovini, gdje će mu se suditi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.