Izvor: S media, 06.Mar.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOGOVOR SA TUŽILAŠTVOM: Još dva člana Šarićevog klana priznala krivicu

Tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je Sporazum o priznanju krivičnog dela sa Borisom Labanom i Draganom Labudovićem, članovima grupe Darka Šarića optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Laban je po sporazumu osuđen na deset i po godina zatvora, a Labudović na devet godina zatvora, naveo je Radisavljević u saopštenju.

"Sporazumom je, u skladu sa Zakonom o oduzimanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imovine proistekle iz krivičnog dela, regulisano da se od optuženog Labudovića trajno oduzme imovina - gotov novac vrednosti od oko 550.000 evra koji je pronađen u njegovom stanu prilikom pretresa i putničko vozilo marke 'BMW X6' vrednosti 50.000 evra", naveo je Radisavljević.

Laban je priznao dva krivična dela šverca i prodaje droge, falsifikovanje isprave, kao i delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela, a Labudović takođe dva krivična dela, prodaje droge i nedozvoljenog držanja oružja.

Na osnovu zaključenih sporazuma dvojice optuženih sa Tužilaštvom za organizovani kriminal održano je ročište i donete su presude kojima su izrečene navedene kazne i trajno oduzeta imovina od Dragana Labudovića.

"Sa ovim je do sada zaključeno 11 sporazuma o priznanju krivičnog dela, i to sa Srđanom Petrovićem, Nikolom Dimitrijevićem, Aleksadrom Miodragom, Mirkom Miodragovićem, Dejanom Rakićem, Milošem Pandrcem, Markom Vorotovićem, Nikolom Pavlovićem, Milošem Krpovićem, Borisom Labanom i Draganom Labudovićem, koji su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića", naveo je Radisavljević.

(Beta)

FOTO: MUP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.