DNK POKAZALA DA JE PRONAĐEN SKELET RATKA MAKARIĆA

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK POKAZALA DA JE PRONAĐEN SKELET RATKA MAKARIĆA

BANJALUKA - Rezultati DNK analize pokazali su da dečiji skelet nađen krajem juna u Potkozarju kod Banjaluke pripada Ratku Makariću, četverogodišnjaku nestalom 16. jula 2007.

DNK analizu izvršio je Institut za genetički inžinjering Sarajevo, gde je ranije rađen profil njegove majke Slobodanke u vreme kada je on nestao, javljaju bosanski mediji.

Obdukcijom pronađene lobanje, na koju je naišao jedan od meštana dok je brao gljive, utvrđeno je da nema tragova nasilja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Delovi tela koji su pronađeni u Potkozarju nisu bili zakopani. Indikativno je i to da su nađeni svega kilometar do dva od kuće Makarića, mada je sav taj teren pregledan prilikom velike portage za dečakom nakon što je pre tri godine prijavljen njegov nestanak.

Dečak Ratko Makarić je zadnji put viđen kada je sa stricem otišao da napoji konje na potoku u selu Josipovići.

U potrazi za dečakom u jednom momentu bilo je uključeno oko 150 pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka, 100 pripadnika Oružanih snaga BiH, meštani okolnih naselja, studenti iz Banjaluke, kao i  helikopter EUFOR-a.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.