Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DESETI ČIN RATA KOTORSKIH KLANOVA Likvidirani Radomir Đuričković 11. žrtva u OSVETI zbog nestale droge

Radomir Đuričković (41), na koga je sinoć oko 23. sata pucano na Cetinju, preminuo je noćas u Kliničkom centru u Podgorici od posledica ranjavanja.

Na Đuričkovića je pucano iz vozila u pokretu u ulici IV Proleterske, u blizini njegove kuće. Đuričković je pogođen u glavu, i sa teškim povredama je prebačen u bolnicu gde je preminuo.

Policija je jutros u 6.30 sati, na putu prema Ceklinu ispod Obodske pećine u mestu Začir pronašla zapaljen "reno megan" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plave boje, podgoričke registracije, koji su, kako se pretpostavlja koristile ubice. U vozilu je pronađena automatska puška, koja je predata na veštačenje.

Đuričković je kum Cetinjanina Gorana Radomana koji je prošle godine u februaru ubijen u Beogradu, a i u rođačkim vezama je sa pokojnim Goranom Đuričkovićem, koji je krajem oktobra prošle godine likvidiran u Budvi. I Radoman i Đuričković su članovi "škaljarskog" klana. Crnogorska policija veruje da je sinoćne ubistvo osveta suparničkog "kavačkog" klana.

Rat dva kotorska klana vodi se zbog 200 kilograma kokaina, koji je 2013. nestao u Valensiji. Do sada su u sukobu ubijena desetorica (od kojih dvojica greškom), a ranjena četvorica pripadnika klanova.

Rođak ubijenog Radomira, Goran, vlasnik budvanskom restorana "Fišermans" je zbog nestalog kokaina bio prva meta "kavačkog" klana. Najpre je u Španiji ranjen u vatrenom obračunu, zbog čega se vratio u Crnu Goru i prvi se našao na meti napadača. Međutim, umesto njega, ubica je greškom likvidirao njegovog kuma, Sašu Markovića biznismena i bivšeg poslanika LSG.

Usledio je novi plan za ubistvo Đuričkovića, koji je policija uspela da osujeti hapšenjem angažovanih ubica: Južnoafrikanca Gregorija Majkla Ferarisa i Cetinjanina Aleksandra Marković. Obojici se još sudi, ali njihovo hapšenje nije spaslo Đuričkovića. Ubijen je u oktobru prošle godine dok se šetao ispred svog restorana u Budvi. Smrtonosni hitac ispalio je skriveni snajperista.

RAT ZBOG DROGE U DEVET ČINOVA Mafijaši na nišanu plaćenika iz Bosne

Usledila su novi obračuni i ubistva, a napad 19. juna u Novom Sadu, u kome je ranjen Slobodan Kašćelan je najavio veliku osvetu kavačkog klana, zbog čega se i očekuju novi zločini. Kašćelan sa Radojem Zvicerom rukovodi kavačkim klanom, i posle oporavka u novosadskoj bolnici, najavljeno je njegovo proterivanje iz Srbije. On, međutim nije stigao u Crnu Goru jer je za njim crnogorsko pravosuđe nedavno raspisalo potragu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.