DEDA SPASILAC

Izvor: Kurir, 16.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEDA SPASILAC

Petogodišnji Đorđe Miljković spasen iz bunara zahvaljujući prisebnosti dede Dobrosava i komšije Dragoljuba Đorđevića

NIŠ - Petogodišnji Đorđe Miljković iz Niša, koji je 12. januara propao u bunar u dvorištu svog dede Dobrosava Todorovića u naselju Gornji Komren, posle detaljnih lekarskih pregleda preksinoć je pušten sa Dečje hirurške klinike.

- Hvala Bogu da se sve dobro završilo - rekao je Sini dečakov deda Dobrosav, u čijem se dvorištu dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nezgoda, koja je mogla tragično da se završi. Prema njegovim rečima, u subotu oko podneva deda je sa unukom u dvorištu pravio Sneška Belića.

- Okrenuo sam se samo na trenutak, da ispratim gosta do kapije, a Đorđe se i dalje igrao u snegu. U sledećem trenutku začuo sam samo kako lupa lim kojim je pokriven bunar. Kad sam se okrenuo, Đorđa više nije bilo. Pogledao sam dole i video unuka kako se čvrsto drži za kamenje i doziva upomoć. Tada mi se sve smračilo pred očima, počeo sam da vičem i dozivam pomoć - priča deda Dobrosav.

Ubrzo su se u dvorištu okupile komšije koje su organizovale spasavanje malog Đorđa iz ledene vode u bunaru. Među prvima je pritrčao prijatelj i komšija Dragoljub Đorđević, uz čiju pomoć je mali Đorđe izvučen za samo nekoliko minuta.

- Prijatelj mi je dodao konopac i privezao sam se oko struka kako bih se spustio u bunar. Od drugog konopca i daske napravili smo nešto slično ljuljašci da bismo izvukli dete. Mali Đorđe je plakao na dnu bunara, a čim sam dotakao vodu, odmah me je čvrsto zagrlio. Polako smo ga izvukli napolje. Bio je svestan svega što se dogodilo i sada me zove deda-spasilac. Sreća je da je pao direktno na noge u vodu, jer ko zna šta bi bilo da je udario o zid bunara - kaže Dragoljub Đorđević.

Mališan je odmah odvezen na Dečju hiruršku kliniku, gde su lekari konstatovali samo ogrebotine na leđima i glavi.[ antrfile ]

SLAVIĆEMO OVAJ DAN KAO PRAZNIK

- Svi smo veoma potreseni posle svega što se dogodilo. Od sada ćemo ovaj datum proslavljati kao praznik - kaže Bojan Miljković, otac petogodišnjeg dečaka.

Kako kaže njegova mama Jelena, Đorđe se nije mnogo uplašio, a spasilo ga je to što je na letovanju naučio da pliva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.