DECI SEKLI PRSTE!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECI SEKLI PRSTE!

Aleksandar A. (15) i Dragan P. (17) iz Kruševca preživeli torturu trojice nasilnika koji su ih tukli, sekli nožem po prstima i na kraju bacili u Moravu

KRALJEVO - Aleksandar A. (15) i Dragan P. (17) iz sela Ljubave kod Kruševca, inače učenici kraljevačke Poljoprivredne škole „Đorđe Radić“, nikad neće zaboraviti noć između 28. i 29. oktobra. Samo pukom srećom oni su preživeli torturu trojice nasilnika koji su ih šamarali, sekli nožem po prstima i na kraju bacili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Zapadnu Moravu. Policija je uhapsila dvojicu punoletnih Kraljevčana, Iliju Ž. i Darka S., osumnjičene za krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“. Za trećim učesnikom u ovoj nečuvenoj torturi i i iživljavanju nad maloletnicima policija još uvek traga.

Drama učenika započeta je u kraljevačkoj kladionici „Balkan bet“, u koju su svratili da popune tikete. Unutra je već bilo nekoliko momaka. Jedan od njih zaboravio je mobilni telefon na stolici. Učenik Aleksandar A. uzeo je aparat i stavio ga u džep. Vlasnik je to primetio i uz šamaranje uzeo svoj telefon. Dečaci su, nakon toga, otišli u svoj stan.

Vlasnik telefona je kasnije ustanovio da u aparatu nema kartice, pa je pozvao dečake da mu je vrate. Oni se vraćaju i karticu pronalaze u korpi za otpatke. U znak „zahvalnosti“, vlasnik nudi piće dečacima, a pridružuju mu se još dvojica prijatelja. Svi su sedeli u obližnjem kafiću sat-dva, a onda je dečacima ponuđen prevoz do stana. Automobil je, međutim, posle ponoći krenuo u suprotnom pravcu, ka selu Sirči.

Učenik Dragan P. ispričao nam je da se automobil zaustavio kraj drvenog mosta na Zapadnoj Moravi. Trojica nasilnika su „vrištala, palila i gasila svetla na kolima i pretila“.

- Izvukli su nas iz kola, doveli do sredine mosta i naredili nam da se svučemo. Potom su nam naredili da skočimo u reku. Mog druga su gurnuli golog, a ja sam se čvrsto držao za sajle mosta i molio ih da me ne bacaju u reku, jer ne umem da plivam. Jedan od njih je tada izvadio nož i počeo da me seče po prstima. Opirao sam se, ali na kraju su me gurnuli u vodu. Srećom, ispod mosta je plićak, pa smo obojica uspeli da izađemo na obalu. Ona trojica su nam pretili da živi ne izlazimo iz reke, a potom su otišli - potvrdio nam je Aleksandar A.

Dečacima je, po izlasku iz reke, pomogao pekar koji živi u blizini mosta.

- Bili su prestravljeni i modri od hladnoće. Drhtali su i plakali. Odmah sam pozvao taksi i platio vozaču da decu odveze do stana - ispričao je ovaj čovek. Školski policajac Slaviša Miletić sutradan je primetio posekotine na dečakovim rukama, a on mu je potom ispričao sinoćni događaj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.