DEČAK UBIO OCA

Izvor: Kurir, 13.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČAK UBIO OCA

Jedanaestogodišnji I. N., sin jedinac, igrajući se pištoljem jednim hicem u glavu smrtno ranio oca Miroslava Nikolića!

UŽICE - Igrajući se pištoljem ručne proizvodnje, dečak I. N. (11) pogodio je juče u centru Užica, u stanu u kom su živeli, svog oca Miroslava Nikolića (46), jednim hicem direktno u glavu. Od zadobijenih povreda Miroslav je tri sata kasnije preminuo u užičkoj bolnici.

Ekipa Hitne pomoći stigla je na lice mesta veoma brzo. Teško povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Miroslav prebačen je u užičku bolnicu, gde je operisan. Nekoliko sati trajala je borba lekara za njegov život, ali je juče tokom popodneva od zadobijenih povreda izdahnuo. Dečak, koji je posle nesreće otišao od kuće, oko sat vremena posle tragedije koja se sručila na ovu romsku porodicu pronađen je u gradu.

Nesreća se dogodila oko 11 sati u Vidovdanskoj ulici u Užicu, u stančiću koji je sedmočlana porodica Miroslava Nikolića dobila na korišćenje od Centra za socijalni rad u Užicu. Sudija za maloletnike Okružnog suda u Užicu Zoran Milinković, koji je izašao na lice mesta, saopštio je da prvi rezultati istrage govore da se dečak u sobi igrao pištoljem ručne proizvodnje, da je naprava tokom igre opalila i da je hitac pogodio Miroslava direktno u glavu. Navodno, dečak i njegova starija sestra, sakupljajući staro gvožđe u užičkom naselju Pora, našli su pištolj ručne proizvodnje i doneli ga kući. Tokom igre pištolj je opalio, ali istražni organi nisu juče mogli da kažu šta se nalazilo u cevi oružja i čime je Miroslav pogođen u glavu.

Vidovdanskom ulicom juče, pola sata posle tragedije, odjekivala je samo kuknjava najbližih rođaka porodice Ristić.

- Bila sam u kući, ništa se nije čulo, ni pucanj, ništa, samo je u hodnik uleteo mali I. i zakukao s vrata - zovite Hitnu pomoć, pogibe nam tata, ubi ga neki čovek i pobeže - posvedočila nam je komšinica Zorica Zlatić, koja živi na spratu niže.

Koji sekund kasnije čula je i lelekanje Miroslavljeve supruge Stojadinke: „Ubi I. Miroslava...“

- Čula sam posle da je Miroslav, u trenutku kad je pogođen u glavu, u rukama držao najmlađu ćerku Sofiju, staru dve godine, i da je sa njom u rukama pao na pod pogođen. Posle sam od Stojadinke čula da su sedeli u sobi, pili kafu, da se mali I. igrao pištoljem kad je puklo - kaže Zorica.

Za malog I. Zorica i druge komšije sa kojima smo pričali kažu da je dobar dečak - s njim nije bilo problema, a često se igrao s njihovom decom.

- Miroslav Nikolić i njegova supruga Stojadinka Ristić žive u tom stanu, koji su dobili od Centra za socijalni rad, poslednjih desetak godina. Imaju samo jednu sobu od petnaestak kvadrata, u kojoj je živelo njih sedmoro - Miroslav, Stojadinka i petoro njihove dece - najstarija je Brankica, zatim mali I., Žaklina ima osam godina, Klaudija četiri, mala Sofija dve... Živeli su od sakupljanja starog gvožđa, otpada, a imali su i tezgu na pijaci i radili su na buvljaku da bi preživeli - kaže Zorica.[ antrfile ]

MIROSLAV NAJVIŠE VOLEOMALOG I.

- Miroslav je od sve petoro dece posebno odvajao i nekako najviše voleo malog I., koji mu je bio sin jedinac. Svuda ga vodio sa sobom, i na pijacu, i na buvljak, gde god je išao. Zvao ga je stalno moj Goga, nikako po imenu - kažu u Nikolićevom komšiluku.

Tup udarac

- Čuo sam samo tup udarac, kao kad kola udare čoveka. Onda je počela kuknjava... Posle, kad je stigla Hitna pomoć, video sam da su Miroslava izneli iz kuće na nosilima i ubacili u sanitet - kaže jedan komšija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.